Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Ar rekordiem finišējis 8. Ozolnieku pusmaratons

Juris Bērziņš, 25.10.2010. 09:45

Uzstādot vairākus rekordus, tostarp gan kuplā dalībnieku skaita, gan rezultātu ziņā, 23.oktobrī Ozolniekos aizvadīts gadskārtējais – pēc skaita astotais - rudens pusmaratons.
Ar rekordiem finišējis 8. Ozolnieku pusmaratons

Skrējēju kluba (SK) «Ozolnieki» aicinājumam uz šīm sacensībām nepilna mēneša laikā atsaucās turpat 100 interesentu – precīzi 97, tostarp iesācēji, amatieri un profesionāļi, neskaitot vēl tos dalībniekus, kuri startēja tā saucamajos satelītskrējienos. Proti, 2,2, 5 un 10 kilometru skrējienos kopumā piedalījās 45 skrējēji. Tātad kopumā sacensības pulcēja turpat pusotru simtu dalībnieku, kas ir jauns rekords vismaz pēdējo gadu laikā, kad vēsturiskais «Ozolnieku rudens pusmaratons» ticis atjaunots kopš deviņdesmito gadu vidus.

Katram no skrējējiem tā bija sava cīņa - ar sevi, konkurentiem vai drēgno un lietaino laiku. Citam gluži pretēji - skrējiens bija kā veselīga atpūta un prieks sezonas beigu posmā satikt un paskriet kopā ar kolēģiem un sen nesatiktiem paziņām vai draugiem. Daudzus gan nesagatavotus pārsteidza aukstais lietus, kas īsi pirms pusmaratona starta tikai sākās. Vairāki dalībnieki atzina, ka nebija piemēroti apģērbušies, tādēļ vairāk nekā 21 trasē pavadītais kilometrs gandrīz līdz pēdējai vīlītei izmirkušiem patiešām radīja dažādas problēmas. Citam no aukstuma atdzisa muskuļi, kas radīja stīvumu kājās, citam nebija piemērotas galvassegas, lai lietus ūdens nenonāktu acīs.

Taču kopumā skrējēji ar startu bija apmierināti – gan ar gūtajiem rezultātiem, gan sacensību organizatoru veikumu, it sevišķi noslēgumā, kad notika apbalvošana ar bagātīgo dāvanu fondu. SK «Ozolnieki» par to īpašu pateicību izsaka atbalstītājam «Isostar» un Rīgas Zīmogu fabrikas pārstāvim Aivaram Birkam.

Apbalvošanas laikā tika sveikti arī šī gada SK «Ozolnieki» jubilāri – Andis Jaksis un Baiba Kovaļevska. Turklāt A.Jaksis svinēja arī savu skriešanas jubileju – 15 gadus, kopš viņš pievērsies šim sporta veidam. Līdz ar to ilggadējais skrējējs pasniedza balvas dažādās nominācijās cilvēkiem, kas bija palīdzējuši šajā dzīves ceļā. Piemēram, leģendārajam garo distanču skrējējam Georgam Jermolājevam tika medaļa nominācijā «Iedvesmotājs», kluba vadītājam Jurim Bērziņam «Labākais boss», bet darba kolēģim un draugam Jānim Marčinkus «Drauga plecs».

Sacensībās uzrādītie rezultāti, neraugoties uz skriešanai visai nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, bija visai augstvērtīgi. Turklāt pusmaratona uzvarētājs – liepājnieks Kaspars Tūbelis no kluba «VSK Noskrien» - uzstādīja trases rekordu (vismaz atjaunotajos pusmaratonos pēc 2000.gada), distanci veicot stundā, 15 minūtēs un 14 sekundēs. Viņam tuvākais sekotājs ir rīdzinieks Māris Pakārklis, kura 2008.gadā uzrādītais rezultāts ir tikai astoņas sekundes sliktāks.

Otrajā vietā starp vīriešiem un sacensību kopvērtējumā rīdzinieks Mihails Seļivanovs (1:17:30), bet trešais jau minētais M.Pakārklis (1:17:43).

Dāmu konkurencē ar personīgo rekordu pirmā finišēja vietējā skrējēja no Sidrabenes pagasta un SK «Ozolnieki» pārstāve Laine Orbidāne (1:36:55), aiz sevis atstājot Ingu Veidi (1:42:14) un Gunitu Lērmi (1:43:58) no Valmieras. Ceturtajā vietā ierindojās savas vecuma grupas labākā skrējēja un vairāku iepriekšējo Ozolnieku pusmaratonu uzvarētāja Dace Kovaļevska (1:44:15).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV