Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Ceturtdien „trijniekos" notiks komandu sprinta kartinga sacensības LeMans VI

Uldis Galdiņš, 26.10.2010. 12:26

Ceturtdien, 28.oktobrī, Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa notiks amatieru kartinga kustības Openkart komandu sprinta sacensības LeMans VI, ko rīko biedrība „Kartinga attīstības centrs". Sacensībās aicināti piedalīties amatieru autosporta un īres kartinga entuziasti. Pieteikšanās līdz sacensību dienai 28.oktobrim pa e-pastu openkart@openkart.lv, bet vairāk informācijas mājas lapā www.openkart.lv. Komandu skaits ierobežots.
Ceturtdien „trijniekos" notiks komandu sprinta kartinga sacensības LeMans VI

Komandu sprinta sacensībās LeMans piedalās līdz 10 komandām, katrā trīs dalībnieki. Sacīkste sastāv no 3 daļām – 5 minūšu kvalifikācijas sesijas un diviem 45 minūšu sacīkšu braucieniem. Brauciena laikā ik pēc 15 minūtēm boksu celiņā notiek braucēju maiņa. Uzvar komanda, kura abās daļās kopā veic visvairāk apļu.

Šogad notikušas jau piecas Openkart LeMans sacensības – četras Kandavā un viena Sporta kompleksā 333. Šogad LeMans sacīkstēs startējušas 25 komandas. Pirmajā sackstē agrā pavasarī triumfēja vieskomanda no Lietuvas „Vilnius Racing", nākamajā reizē „R&D Scuderia", tad divas reizes uzvarēja „MBA Racing Team", bet pēdējā sacīkstē uzvarēja „IZG Racing". Neoficiālajā kopvērtējumā pirmajā vietā atrodas „MBA Racing Team" ar 200 punktiem, tikai par 7 punktiem atpaliek „IZG Racing", pagaidām trešajā vietā ir „ECO-drive".

Openkart sacensībās var piedalīties ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties trasē ar drošiem speciāli īrei paredzētiem gokartiem, pēc „arrive and drive" (ierodies un brauc) principa.

„LeMans VI" dienaskārtība
no 18.00 neoficiālie treniņi
18.30 reģistrācija
18.50 dalībnieku sapulce un gokartu izloze
19.10 kvalifikācija (5 min)
19.30 pirmā daļa (45 min)
20.30 otrā daļa (45 min)
21.30 apbalvošana

Dienaskārtībai ir tikai informatīvs raksturs, precīzi braucienu norises laiki var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Par Openkart

Openkart sacensības notiek trasēs, kurās tiek piedāvāts īres kartings, līdz ar to sacensības ir pieejamas ikvienam interesentam. Openkart ir finansiāli vispieejamākās autosporta sacensības pēc „arrive and drive" (ierodies un brauc) principa, iepriekšēja pieredze autosportā nav nepieciešama, turklāt nepastāv saikne starp rezultātu un ieguldīto naudu. Sacensības notiek ar drošiem speciāli īrei ražotiem gokartiem. Openkart sacensībās laipni gaidīts ir ikviens autosporta cienītājs, kuram ir vēlme sacensties ar citiem entuziastiem.

Openkart sacensības notiek kartinga trasēs un hallēs, kur ir publiski pieejams īres kartinga pakalpojums. Latvijā tādas vietas ir Swedbank kartodroms Kandavā, Sporta komplekss 333 pie Rīgas apvedceļa, GoPlanet izklaides centrs un Ātruma Cilts kartinga halle Rīgā, kartinga trase Rullītis Jelgavā.

Foto: Aigars Tīdmanis (www.go4speed.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV