Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Tartu Kalev aizvadījusi pirmās trīs spēles „Jaunajā sieviešu basketbola līgā"

Ilze Ose-Hlebovicka, 26.10.2010. 13:18

Tartu Kalev ir viena no 16 „Jaunās sieviešu basketbola līgas" komandām, kas uzsākusi cīņu regulārajā čempionātā. Aizvadot trīs spēles ar Ogres, Julgas un RTU Merks 2 komandām, Tartu devās mājās ar divām uzvarām.

Tartu Kalev trenere Kaire Asi:

„Esmu gandarīta par iespēju spēlēt „Jaunās sieviešu basketbola līgas" čempionātā, kas ir ļoti laba pieredze manām spēlētājām. Ceru, arī Latvijas komandas iegūs jaunu, spēcīgu pretinieku. Žēl, ka slimību dēļ atbraucām vien ar 7 spēlētājām, pietrūka dažas meitenes Juglas spēlē...

Lielākā daļa manas komandas ir jaunatnes čempionāta spēlētājas, tāpēc ļoti noder spēles pret pieredzējušajām amatieru komandām, kā arī izaicinājums būs katra jauna komanda. Jau gatavojamies nākamajām spēlēm ar JSBL komandām".

Sestdien, 23.oktobrī Ogre uzņēma Tartu Rīdzenes sporta kompleksā, un mājinieces piekāpās ar rezultātu 65:89. Ja pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, tad Tartu komandas izrāviens 3.ceturtdaļā un ātra, precīza spēle turpinājumā nodrošināja uzvaru spēles izskaņā.

Ogrēnietei Ilzei Ose-Hlebovickai gūstot pusi no rezultāta (31 p., 6 AB, 10 aizsardzības piezīmes), ar 17 punktiem piepalīdzēja otra bijusī TTT komandas spēlētāja Marika Salceviča (5 pārtvertas bumbas, 5 aizsardzības piespēles). Tartu komanda ieradās vien 7 spēlētāju sastāvā, taču parādīja ļoti labu sniegumu visas 3 izbraukuma spēles.

Šo un arī turpmākās spēles lieliski aizvadīja centra spēlētāja Mailis Pokk – 27 punkti , 19 AB, 6 aizsardzības piezīmes, Liis Kullamaa: 22 punkti 7 rezultatīvas piespēles; 15 punkti: Agnes Kask.

Nākamo spēli Tartu aizvadīja 24.oktobrī Juglas sporta kompleksā, un pirmās JSBL čempiones – BS Rīga/Jugla – nodemonstrēja savu spēku arī šīs sezonas sastāvā. Tartu epizodiski demonstrēja līdzvērtīgu ātru un fizisku basketbolu, taču Juglas līderes Dita Rozenberga un Anete Kiršteine palīdzēja gūt pārsvaru, uzvarot ar 71:52.

A,Kiršteinei 24 punkti, 6 piespēles, D.Rozenbergai 17 punkti, 10AB.
Malis Pokk: 18 punkti, 15 punkti: Ereli Sade.

Trešajā spēlē pirmdien, 25.oktobrī RTU Merks 2 uzņēma Tartu Kalev savā mājas zālē Hanzas vsk, taču studentes izlaida uzvaru no rokām, ļaujot igaunietēm doties mājās priecīgā noskaņojumā. Spēles lielāko daļu vadībā atradās RTU Merks 2, taču lielo kļūdu skaitu un neprecizitāti abu komandu izpildījumā izmantoja savā labā Tartu Kalev. Viņas spēles pēdējās minūtēs nodemonstrēja aukstasinīgāku sniegumu un uzvarēja 64:68.

Mailis Pokk atkal lielisks sniegums: 24 punkti, 14 AB, 7 aizsardzības piezīmes; Liis Kullama un Ereli Sade: katrai 12 punkti.

RTU Merks 2 Intai Korfai: 17 punkti, 16 AB, 5 pārtvertas bumbas, Lindai Bebrei un Ievai Ronei: katrai 16 punkti.

Pārējās 1.apļa spēles Tartu Kalev aizvadīs mājās, uzņemot Ventspils, Avantis, Jelgavas un BS Rīga/TTP 1 komandas. Spēlējot mājās pilnā sastāvā, Tartu Kalev būs ļoti spēcīgs pretinieks jebkurai no JSBL komandām.

„Jaunā sieviešu basketbola līga" šajā sezonā ir lielākā sieviešu basketbola līga Latvijā.

16 spēcīgākās amatieru un jaunatnes vecāko grupu komandas no Rīgas, Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Tukuma, kā arī vieskomanda Tartu Kalev cīnīsies par JSBL 2.čempionāta titulu un Anetes Jēkabsones-Žogotas specbalvu.

2010./11.gada čempionātā 16 komandas ir sadalītas 2 apakšgrupās, kas regulārajā čempionātā izspēlēs 2 apļus. Latvijas U-16 izlase, gatavojoties finālturnīram, aizvadīs sagatavošanās posmu „Jaunās sieviešu basketbola līgas" čempionāta ietvaros un izspēlēs 16 spēles ar katru komandu, neturpinot cīņu play-off. Final Four norisināsies Rīgā 2011.gada maijā.

A grupa                          B grupa
1.BS Rīga/Jugla             1.BS Rīga/Rīdzene
2.RTU Merks 2               2. BS Rīga/ 3.BJSS
3.Avantis                       3.Valmieras sporta klubs
4.BS Rīga/TTP 2             4.LSPA
5. Ogre                         5.BS Rīga/TTP 1
6. Tartu Kalev                6. Polārā Zvaigzne
7. BK Ventspils               7.Liepājas Metalurgs
8. Jelgava                     8. BK Tukums/ Baltais
9. Latvijas U-16 izlase     9.Latvijas U-16 izlase

Plašāka informācija par čempionāta rezultātiem un kalendāru: www.jsbl.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV