Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rīgā notiks Starptautiskā Modernās pieccīņas savienības kongress

Gaidis A. Zeibots, 27.10.2010. 10:23

No 5. līdz 7. novembrim Rīgā notiks Starptautiskās Modernās pieccīņas savienības (UIPM) kongress. Dalību kongresā ir pieteikuši 112 dalībnieki no 37 valstīm.

UIPM kongresā tiks apspriesta un apstiprināta jaunā kvalifikācijas sistēma 2012. gada olimpiskajām spēlēm Londonā un sportistu atlases kritēriji. Plānots, ka turpmāk Modernās pieccīņas sacensībās tiks izmantoti tikai lāzerieroči.

Pasaules jaunatnes I Olimpiskajās spēļu laikā Singapūrā, UIPM prezidents Klaus Šormans (Klaus Schormann) jau paziņoja par gaidāmajām izmaiņām. Viņš atzīmēja, ka jaunā tehnoloģija samazinās šaušanas sacensību izmaksas un samazinās ar šaušanas drošību saistītos riskus. Šajās olimpiskajās spēlēs, pirmo reizi modernās pieccīņas vēsturē, šaušanā tika izmantotas lāzerpistoles.
„Vienīgā atšķirība, ka pēc šāviena vairs nav skaņas un atsitiena", šo ieroci raksturoja Olimpisko spēļu dalībniece Singapūrā, pieccīņniece Sindija Roga. No Latvijas sportistiem viņa pagaidām vienīgā ir lietojusi šo ieroci.

Plašāka informācija par Moderno pieccīņu:
Starptautiskā Modernās pieccīņas savienības interneta vietnē - http://www.pentathlon.org/
un Latvijas Modernās pieccīņas Federācijas interneta vietnē - http://www.pieccina.lv/ .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV