Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

„Optibet" eksperti: „Latvijas handbolistu izredzes uzvarēt Vāciju ir niecīgas"

Madara Zute, 29.10.2010. 10:34

„Optibet" ekspertu vērtējumā Latvijas izlases handbolistu izredzes uzvarēt Vāciju svētdien, 31.oktobrī, Dobelē paredzētajā 2012. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē vērtējamas kā ļoti niecīgas.

Atlases ciklu 5.apakšgrupā, kur bez abām svētdienas dueļa pretiniecēm startē arī Īslande un Austrija, starp Eiropas vadošajām izlasēm allaž pieskaitītā Vācija sāka ne pārāk veiksmīgi. Savā laukumā pret potenciāli daudz vājāko Austrijas valstsvienību vācieši tikai pašā mača izskaņā spēja panākt neizšķirtu (26:26), turklāt vēl pēc pirmā puslaika atradās iedzinēju lomā ar astoņiem punktiem „mīnusā" (6:14).

Tikmēr galvenā trenera Valda Labanovska vadītā Latvijas izlase izbraukumā Īslandē aizvadīja fantastisku maču, izrādot cienīgu pretestību olimpiskajiem vicečempioniem un piekāpjoties ziemeļniekiem tikai ar divu vārtu deficītu (26:28).

Dobelē, kur notiks Latvijas un Vācijas valstsvienību savstarpējā cīņa, tribīnes noteikti būs pārpildītas, un mūsu handbolistus visas spēles garumā, visticamāk, pavadīs vētrains atbalsts, taču arī pie tik labvēlīgiem apstākļiem diezin vai latviešiem ir reālas iespējas cerēt uz labvēlīgu gala iznākumu mačā pret tik augsta kalibra pretinieku. Vācieši noteikti ir iepazinušies ar Latvijas izlases veikumu cīņā pret Īslandi, un pārsteigt viņus ar ko negaidītu latviešiem diezin vai izdosies, turklāt vācu handbolisti pēc neizteiksmīgā snieguma pret Austriju būs papildus motivēti gūt panākumu svētdienas mačā.

Tādējādi par izteiktu favorīti šajā cīņā bukmeikeri uzskata Vācijas handbola izlasi, kuras iespējamība gūt virsroku pār Latviju tiek novērtēta ar 95% ticamību. Gandrīz vai nereāls ekspertiem šķiet tāds mača sportiskais scenārijs, kurā triumfētu Latvija (3%) vai spēle noslēgtos neizšķirti (2%).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV