Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Lauvām" otrā uzvara pagarinājumā pār BK „Zemgale"

Mārtiņš Kozlovskis, 19.11.2010. 15:57

Trešdien, 17. novembrī, laimīgu uzvaru Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijas spēlē izcīnīja „Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas otro reizi šajā sezonā, tikai mača pagarinājumā lika kapitulēt Jelgavas „Zemgale" komandai ar rezultātu 93:91.
„Lauvām" otrā uzvara pagarinājumā pār BK „Zemgale"

Gaidāmā spēle solījās būt patiešām saspringta, par ko pierāda „Zemgales" parādītais sniegums ne tikai iepriekšējā savstarpējā spēlē Liepājā, kad „Lauvas" tikai laimīgā kārtā izrāva pagarinājumu un triumfēja tajā ar rezultātu 100:91. Bet arī pēdējā LBL spēlē tieši jelgavnieki bija tie, kas „VEF Junioram" sagādāja līdz šim vienīgo zaudējumu šajā sezonā.

Spēles sākums aizritēja ļoti līdzīgi. Vadībā pabija gan liepājnieki, gan „Zemgales" basketbolisti, bet pirmajā atpūtā pie divu punktu pārsvara devās tieši viesi – 27:29. Tik pat līdzīga spēkošanās turpinājās arī spēles otrajā puslaikā un lielajā pārtraukumā komandas joprojām šķīra divi punkti – 47:49.

Pēc garā pārtraukuma jelgavnieki spēja ne tikai saglabāt šo minimālo vadību, bet gluži pretēji, nedaudz attālināties no mājiniekiem. Nepilnas piecas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām pēc Kranberga tālmetiena rezultāts bija 73:80 „Zemgales" labā un aizvien vairāk iezagās pārliecība, ka viesiem izdosies revanšēties liepājniekiem.

Taču savādāk domāja „Lauvas", kas minūtes laikā guva astoņus punktus (tajā skaitā Kravčenko divi tālmetieni) un rezultāts jau kļuva 81:80 par labu mājiniekiem. Spēles izskaņa aizritēja ļoti spraigi, un tikai divas sekundes pirms beigu sirēnas Jēkabs Rozītis ar pustālo metienu ''Zemgalei'' panāca neizšķirtu (83:83), līdz ar to, pagarinājums.

Šajās piecās minūtēs vadībā pabija te vieni, te otri, taču pēdējais vārds tomēr piederēja Marekam Jurevičus un „Liepājas Lauvas" komandai. Pie rezultāta 89:91 fantastisku tālmetienu 25 sekundes pirms papildlaika beigām ar pārkāpumu realizēja Mareks Jurevičus, tādējādi atnesot liepājniekiem ļoti laimīgu un vērtīgu uzvaru ar rezultātu 93:91.

Nenoliedzami, šīs spēles varonis bija Mareks Jurevičus, kurš šajā mačā izcēlās ar 30 gūtajiem punktiem, turklāt, tieši pirms šīs spēles Mareks saņēma Latvijas Basketbola līgas sagādātu balvu kā oktobra mēneša vērtīgākajam spēlētājam. Savukārt, pretiniekiem labākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Ilmārs Bergmanis.

Pēc šīs uzvaras liepājnieki ir nostiprinājušies 3. vietā LBL-1 turnīra tabulā, taču jau šo sestdien ir gaidāma nākošā spēle, kad Master Card Baltijas Basketbola līgas ietvaros Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies principiālie pretinieki no Vidzemes – BK „Valmiera". Šīs spēles sākums pulksten 16:00.

LBL regulārā sezona, 17. novembris:

„Liepājas Lauvas" – BK „Zemgale" 93:91 (27:29, 20:20, 21:23, 15:11, 10:8)
„Liepājas Lauvas": Jurevičus 30, Bērds 18, Aleksejevs 14, Kravčenko 12, Mejeris 6, Mičels 6, Ate 4, Kosuškins 3, Ansons, Miglinieks, Krastiņš
BK „Zemgale": Bergmanis 20, Mētra 16, Kanbergs 12, E.Krūmiņš 11, Rozītis 11, Brūniņš 9, Vilsons 9, K. Krūmiņš 3, Vereščagins, Mateikovičs, Seņkāns, Justovičs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV