Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Atjaunota LFF Sieviešu - meiteņu futbola komiteja

LFF Preses daļa, 25.11.2010. 18:03

Trešdien, 24.novembrī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās notika atjaunotās Latvijas Sieviešu futbola komitejas otrā sēde, kurā par komitejas priekšsēdētāju vienbalsīgi tika apstiprināts Nacionālās futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss. Sēdē tika apstiprināts arī jaunais komitejas Nolikums, pārrunāts un apstiprināts nākamā gada Latvijas Sieviešu un meiteņu futbola notikumu kalendārais plāns.
Atjaunota LFF Sieviešu - meiteņu futbola komiteja

Komitejas izveides mērķis ir konkrēta darbība, nevis formāla tās pastāvēšana, kā arī visa Latvijas sieviešu futbola, nevis konkrētu klubu interešu aizstāvēšana. Sieviešu futbolu Latvijā šobrīd atbalsta tikai daži Virslīgas klubi. Lai attīstītu sieviešu futbolu mūsu valstī, jāattīsta sadarbība ar gan ar Latvijas futbola klubiem, gan ar mācību iestādēm, tajā skaitā Latvijas augstskolām. Šā iemesla dēļ Komitejas darbībā piesaistīts Turības augstskolas galvenais akcionārs un rektors Aigars Rostovskis.

Par aizvadītās sezonas rezultātiem klātesošos informēja Latvijas U17 sieviešu izlases vecākā trenere Karīna Šakurova un Latvijas U19 sieviešu izlases vecākā trenere Tatjana Šaļimova. Komitejā tika pārrunātas arī ar Latvijas Ziemas futbola sezonas sacensībām meitenēm un sievietēm saistītie organizatoriskie jautājumi. Ziemas telpu futbola čempionāta pieteikuma termiņš tika apstiprināts – 2011.gada 1.janvāris!

Komiteja atbalstīja priekšlikumu par nepieciešamību attīstīt "Skolu Kausu" futbolā un Augstskolu turnīrus rudens – pavasara periodā, tādējādi motivējot daiļā dzimuma pārstāves nodarboties ar futbolu mācību iestāžu ietvaros, ar kurām Komiteja redz lielas iespējas turpmākai sadarbībai.

Komitejas priekšsēdētājs Didzis Matīss informēja arī par akcijas „Mēs spēlējam futbolu-nāc arī TU!" uzsākšanu šogad decembrī, kuras ietvaros Latvijas Nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājas un treneri dosies uz Latvijas skolām un klātienē stāstīs par Sieviešu futbolu mūsu valstī, kā arī piedalīsies paraugspēlēs pret skolēniem, mudinot galvenokārt meitenes nodarboties ar futbolu. LFF Sieviešu futbola komiteja aicina Rīgas un arī citu pašvaldību skolas un pārējās mācību iestādes iesaistīties šajā projektā.

Turpmāk LFF Sieviešu futbola komitejā darbosies:
- Didzis Matīss (Komitejas priekšsēdētājs);

Locekļi:
- Tatjana Šaļimova (Latvijas U19 meiteņu izlases trenere);
- Karīna Šakurova (Latvijas U17 meiteņu izlases trenere);
- Valdis Avotiņš (SK Imanta treneris);
- Sergejs Uvarovs (UVS-Stars treneris);
- Jānis Osis (SK Viesīte treneris);
- Aigars Rostovskis (B/A "Turības galvenais akcionārs un rektors).

Komitejas ikdienas darbā pieaicināti pārstāvji no LFF Attīstības daļas: Dainis Gudermanis, Egons Brants un Aivars Vaivods, LFF Sacensību daļas pārstāvis Vladimirs Šteinbergs, kā arī LSPA studentes Indra Ķelpe un Anna Propošina.

Komitejas sekretārs - Viktors Sopirins, LFF Sabiedrisko attiecību daļa.

Latvijas Sieviešu futbola Komitejas Nolikums tiks publicēts LFF mājaslapā vēlāk.

Latvijas Sieviešu un meiteņu futbola tuvākie notikumi:

2010.gadā
18.decembris Nacionālā izlases draudzības spēle
27. / 28.decembris Nacionālās izlases un U19 izlases draudzības spēle

2011.gadā
Janvāris – Marts Ziemas futbola sacensības, telpu futbola čempionāts meitenēm un sievietēm;
Janvārī Nacionālās izlases treniņnometne, U17 un U19 izlases draudzības spēle;
Februārī Nacionālās izlases draudzības spēles ar Baltkrieviju (Latvijā);
Martā Nacionālās izlases dalība UEFA miniturnīrā (kalendārs un vieta būs
zināmi 3.decembrī);
Augusts Latvijas meiteņu futbola festivāls (Staiceles bāzē);
Aprīlis – Novembris Latvijas Sieviešu futbola čempionāts, meiteņu futbola čempionāti;
17.-22.septembris EČ U19 kvalifikācijas turnīrs (LATVIJĀ);
14.-21.oktobris EČ U17 kvalifikācijas turnīrs (Polijā).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV