Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Noslēdzies EEVZA čempionāts jauniešu izlasēm

Lilita Mitrofanova, 30.11.2010. 09:12

Noslēdzies EEVZA čempionāts gan jauniešiem, gan jaunietēm, kas norisinājās Talsos un Maskavā. Šajās sacensībās piedalījās septiņu valstu izlases - Latvija, Krievija, Baltkrievija, Igaunija, Azerbaidžāna, Polija, Ukraina.

Latviju EEVZA čempionātā pārstāvēja Naura Sokolovska un Aivara Pekmaņa trenētā zēnu izlase un Ingunas Minusas un Aleksandras Tihovskas trenētā meiteņu izlase, kuras ierindojās sestajā vietā.
Zelta medaļas čempionātā izcīnīja Vladimira Kondras trenētā Krievijas izlase, kura sīvā piecu setu cīņā (-18; 21; 20; -28; 5) uzveica Ukrainas izlasi, savukārt bronza Polijas jauniešiem. Meiteņu konkurencē zelta medaļas mājiniecēm-Krievijas izlasei, sudraba medaļas Baltkrievijas jaunietēm un bronza, tāpat kā zēniem, Polijas izlasei.

Pēc zaudētās spēles Ukrainas izlases treneris Jurijs Dmitrijevs atzina, ka ir apmierināts ar rezultātu: „Lai arī zaudējām, uzskatu, ka komanda nospēlēja labi, īpaši ņemot vērā to, ka kopā trenējamies tikai divas nedēļas, atšķirībā no Krievijas izlases, kuri aizvadījuši jau vairākus turnīrus kopā. Esam sasnieguši savu mērķi – guvām pieredzi un labi nostartējām."

Polijas izlases spēlētājs Lukass Zugajs pēc spēles ar Baltkrieviju ir apmierināts: „Šodien darījām visu, lai uzvarētu, un mums tas izdevās. Vakar, kad zaudējām Krievijas izlasei, bijām ļoti neapmierināti, jo zinājām, ka neizdarījām visu, kas bija mūsu spēkos."

Vietu sadalījums jauniešiem
1.Krievija
2.Ukraina
3.Polija
4.Baltkrievija
5.Igaunija
6.Latvija
7.Azerbaidžāna

Vietu sadalījums jaunietēm
1.Krievija
2.Baltkrievija
3.Polija
4.Ukraina
5.Azerbaidžāna
6.Latvija
7.Igaunija

Vairāk informācijas http://volejbols.lv/eevza

*EEVZA (European Eastern Volleyball Zonal Association) – Austrumeiropas Volejbola Zonālā asociācija.

Eiropas valstu volejbola federācijas ir sadalītas četrās zonālajās asociācijās. Eiropas volejbola konfederācijā ir Balkānu Volejbola zonālā Asociācija, Viduseiropas Volejbola zonālā Asociācija, Ziemeļeiropas Volejbola Zonālā Asociācija un Austrumeiropas Volejbola Zonālā Asociācija (EEVZA), kas ir dibināta 2005. gada 20. augustā.

Zonālo Asociāciju, t.sk. EEVZA, izveidošanas mērķis ir veicināt sadarbību starp visām dalībfederācijām, pilnveidot sacensību sistēmu valstu izlašu, īpaši visu kategoriju jauniešu vecuma izlašu līmenī, veidot EEVZA čempionātus klubu līmenī, kā arī atbalstīt pludmales volejbola sacensību rīkošanu.

Galvenais EEVZA sacensību mērķis ir gatavošanās dalībai Eiropas un Pasaules jauniešu, junioru čempionātiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV