Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Notikusi basketbola turnīra „VEF Rīgas skolu superlīga" komandu izloze

Laila Spaliņa, 17.12.2010. 09:31

Ceturtdien, 16.decembrī, Rīgas domes (RD) prezidija zālē notika „VEF Rīgas skolu superlīgas" preses konference un apakšgrupu izloze. 20 labākās zēnu un 10 spēcīgākās meiteņu komandas cīņas uzsāks janvāra vidū.

Pasākumā piedalījās RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs, basketbola kluba „VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks un uzbrucējs Gatis Jahovičs, biedrības „Streetbasket" prezidents Raimonds Elbakjans un RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Preses konferencē organizatori informēja par basketbola turnīru Rīgas skolēniem, kas šogad ieguvis jaunas aprises, tādējādi vēl jo vairāk uzsverot savu nozīmību – basketbola kluba „VEF Rīga" un RD spēki apvienoti, konsolidējot pērn dibināto „VEF skolu superlīgu" un ilggadējo „Rīgas domes kausu", lai skolēniem radītu maksimāli kvalitatīvas, interesantas un prestižas sacensības, kur aizstāvēt savas skolas godu.

RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs: „Rīgas domei ir gods piedalīties šajā turnīrā, jo atbalsts jauniešu sportam ir mūsu galvenā prioritāte."

„VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks: „Rīkojot šādus turnīrus, ir iespēja popularizēt basketbolu jauniešu vidū, cenšoties atjaunot sporta veidu tajās pozīcijās, kurās tas bija pirms pāris gadiem."

Savukārt RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Dina Vīksna uzsvēra, ka Rīgas skolēnu vidū basketbols joprojām ir populārākais sporta veids.

Zēnu komandu izloze. A grupa: Rīgas Valsts 3.ģimnāzija, Iļģuciema vidusskola, Rīgas 19.vidusskola, Rīgas 66.speciālā vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija; B grupa: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas Hanzas vidusskola, Rīgas 84.vidusskola, Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija, Imantas vidusskola; C grupa: Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rīgas 64.vidusskola, Rīgas 62.vidusskola, Rīgas 47.vidusskola, Zolitūdes ģimnāzija; D grupa: Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Natālijas Draudziņas ģimnāzija, Rīgas 25.vidusskola, Rīgas 90.vidusskola.

Meiteņu komandu izloze. A grupa: Rīgas 99.vidusskola, Iļģuciema vidusskola, Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija, Rīgas 69.vidusskola, Rīgas 64.vidusskola; B grupa: Rīgas 49.vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas 47.vidusskola, Rīgas 6.vidusskola, Rīgas Valsts 3.ģimnāzija.

Grupās tiks aizvadītas apļa turnīra spēles, pēc kuru rezultātiem katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas stadijā. Zēni sāks no astotdaļfināla, bet meitenes – no ceturtdaļfināla.

Kā zināms, „VEF skolu superlīga" 2010.gada martā tika veidota ar mērķi arvien vairāk jauniešus mudināt pievērsties aktīvam dzīvesveidam, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī popularizēt basketbolu un guva ļoti lielu atsaucību Rīgas skolu sabiedrībā. Pirmo Superlīgas čempionu titulu izcīnīja Rīgas 49.vidusskola. Savukārt „Rīgas domes kauss" šogad notiek 14.reizi, pērnās sezonas uzvarētāji – 49.vidusskola zēnu komandu konkurencē, bet 99.vidusskola – meiteņu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV