Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jelgavā norisināsies Eiropas čempionāts jauniešiem

Lilita Mitrofanova, 17.12.2010. 15:44

Nākamā gada sākumā, no 5.- līdz 9.janvārim, Zemgales Olimpiskajā centrā, Kronvalda ielā 24, Jelgavā, norisināsies Eiropas jauniešu čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas sacensības. Šajā čempionātā piedalīsies Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Beļģijas, Slovākijas un Anglijas valstu izlases (jaunieši dzimuši 1993.gadā un jaunāki).
Jelgavā norisināsies Eiropas čempionāts jauniešiem

Jelgavā norisināsies Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārta, kurā Latviju pārstāvēs Naura Sokolovska un Aivara Pekmana trenētā jauniešu izlase, bet jaunietēm, kuru galvenā trenere ir Inguna Minusa un trenere Aleksandra Tihovska, Eiropas čempionāts norisināsies Bardejovā (Slovākija), kur viņu pretinieces būs Serbijas, Austrijas, Horvātijas, Grieķijas un Portugāles izlases.

Jauniešu izlases galvenais treneris Nauris Sokolovskis ar optimismu raugās uz gaidāmajām Eiropas čempionāta spēlēm: „Šogad puišiem svētku nebūs, jo notiek nopietna gatavošanās kvalifikācijas spēlēm. Uzreiz pēc Ziemassvētkiem dodamies uz pārbaudes turnīru, kas no 27.-31.decembrim norisinās Nīderlandes pilsētā Almelo, pēc tā jau 2.janvārī dodamies uz Jelgavu. Manuprāt, psiholoģiski komanda ir noskaņojusies Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, ar treniņprocesu viss ir kārtībā – darām, ko varam, arī LVF raugās, lai viss būtu līmenī."

Jauniešu meiteņu izlases galvenā trenere Inguna Minusa uzsver, ka izlase ir gatava cīnīties ne tikai par katru spēli, bet arī par katru punktu: „Šogad izdevās noorganizēt vairākas mācībtreniņnometnes, kā arī ar LVF atbalstu izlase piedalās Latvijas atklātajā čempionātā sieviešu komandām, lai sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Vai tas būs bijis pietiekami, varēsim spriest pēc čempionāta. Katrā ziņā noskaņojums meitenēm ir kaujeniecisks un ir gatavas cīnīties par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā."

Informācijai

Izspēles sistēma

Finālsacensībām kvalificējas 12 komandas:
tās komandas, kuras savās grupās izcīna 1.un 2.vietu;
iepriekšējie Eiropas čempioni;
Organizētājas valsts komanda.

Ieeja uz Eiropas jauniešu čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas spēlēm ir bez maksas. Spēļu kalendāru un izlašu sastāvus var redzēt Latvijas Volejbola federācijas mājas lapā www.volejbols.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV