Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Jānis Miņins pārsteidz motokrosistus

Artis Grinbergs, 28.12.2010. 09:21

26. decembrī Siguldas kamaniņu trasē visi ātrākie „Battery Superkauss" 2010.gada motokrosa piloti izbaudīja kārtīgu adrenalīna devu, traucoties pa ledaino kamaniņu trasi vienā bobā ar olimpieti Jāni Miņinu.
Jānis Miņins pārsteidz motokrosistus

Galerijas:

Ierodoties Siguldas kamaniņu trasē ap plkst.12.00, tur jau sporta gars kārtīgi kūsāja - te jaunie skeletonisti, te kaimiņvalstu kamaniņu braucēji – visi apņēmīgi pildīja savus treniņu plānus, taču paprāvais pūlis, kurš sāka apņemt starta estakādi, nebūt nebija ieradies uz kārtējo treniņu, bet gan uz kārtīgu adrenalīna virpuli, kuru sanākušajiem motokrosistiem saorganizēja Jānis Miņins.

Jānis dod pirmās instrukcijas, visi māj ar galvām, tādējādi signalizēdami Jānim, ka „bilde skaidra" par to, kā ir jāuzvedas bobā, un viss var sākties!

Sākumā priekšroka tiek dota jaunajiem – Jāņa stūrētprasmi izbauda Uldis Spulle, pēc tam arī jaunās paaudzes kvadristi Reinfelds un Edgars Menģelis sajūt 104km/h lielu ātrumu un iespaidīgo gravitācijas pievilkšanas spēku. Arī Latvijas motokrosa lielmeistars Lauris Freibergs ar nepacietību gaidīja savu kārtu, kad tiks iekšā bobā un varēs kārtīgi „iedot gāzi", par ko Jānis Miņins parūpējās godam un sarūpēja Laurim ekstrēmi patīkamas sajūtas.
Visi tika pie „teikšanas" – gan MX30+ klases pārstāvji, gan arī kvadru meistari ar Kirilko dinanstiju priekšgalā un visi kā viens atzina, ka motokross ir „traka lieta", bet bobslejs ir domāts tiešām trakiem cilvēkiem.

Pēc brauciena finišā sagaidījām Lauri Freibergu, kura komentārs par nupat notikušo bija īss un izsmeļošs: „šis bija trakākais, ko jebkad biju darījis un diez vai kādreiz gribēšu to atkārtot". Lauris bija tik pārsteigts par piedzīvoto, ka pāris minūtes nevarēja vēl noorientēties notikušajā. Savukārt viens no motokrosa meistariem un nu jau frīstaila celmlaužiem Latvijā Mārtiņš Aleksandrovičs neslēpa savas pozitīvās sajūtas un ļāva vaļu emocijām – „tas bija tik ideāli – izjust katru līkumu trasē, sajust kā fizika iedarbojas uz cilvēka ķermeni un liek asinīm plūst ātrāk – vienkārši nereāla sajūta! Pirmos divus trases līkumus „nenofilmēju", taču pēc tam izbaudīju katru trases metru un virāžu – vienkārši perfekta sajūta."

Paralēli bobam visiem sanākušajiem interesentiem bija iespēja traukties lejup pa trasei arī ar „virtuālajām kamanām", izjust ko tādu, ko uz motocikla trasē diez vai var sajust.

Pēc lieliskajiem braucieniem „Battery Superkauss" organizatori, Laura Freiberga un Kaspara Cveiģeļa personā, pasniedza Jānim Miņinam Ziemassvētkos sarūpētu nelielu motivācijas devu ar domu, ka motokrosa saime Jāni vienmēr gaidīs ciemos gan ar, gan bez motocikla.

Protams, lielu paldies sakām Siguldas kamaniņu trases tehniskajam personālam, kurš strādāja ar pilnu jaudu, lai trasē uzturētu kārtību un motokrosistiem sarūpētu patīkamu Ziemassvētku sajūtu ar adrenalīna piesitienu.

Kā jau informējām, Jānis Miņins aizvadītajā sezonā īstenoja vienu no saviem bērnības sapņiem, piedalījās kārtīgā motokrosā – „Battery Superkauss" motokrosa seriālā, kurā startēja ar kvadriciklu, parādot visiem, ka viņš prot ne tikai stūrēt bobu varenajās pasaules ledus trasēs, bet arī kvadriciklu dubļainajās Latvijas motokrosa trasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV