Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ar slēpošanas sprintu sākas "Sportlat balvas" sestā sezona

Gundars Upenieks, 03.01.2011. 15:18

Sestdien, 8. janvārī, Rīgā Uzvaras parka trasē notiks Latvijā lielākā izturības sporta veidu seriāla SPORTLAT BALVA 2011 pirmās sacensības – slēpošanas sprints. Uz starta stāsies gan sportisti ar Olimpisko spēļu pieredzi, gan dažādu vecumu sportiska dzīvesveida piekritēji, gan sporta skolu audzēkņi. Notiks arī bērnu sacensības trīs vecuma grupās, jaunākajā no kurām startēs sportisti līdz 6 gadu vecumam. Jau uz šodienu dalību apstiprinājuši arī sportisti no Krievijas un Igaunijas. Sacensības organizē SPORTLAT sadarbībā ar sporta skolu Arkādija.

Sestdien uz Uzvaras parku aicinām arī skatītājus. Šīs sacensības ir ne tikai pēc dalībnieku skaita lielākais slēpošanas sprinta mačs Latvijā, bet arī sprints ir skatāmākā no distanču slēpošanas disciplīnām. Sacensību sākums 12.00, fināli no 14.00. Bez tam darbosies slēpošanas skoliņa pašiem mazākajiem, slēpju noma un serviss, būs iespēja testēt dažādu ražotāju distanču slēpes.

Sacensību organizētājs un ilggadīgs Latvijas biatlona valstsvienības dalībnieks Gundars Upenieks: "SPORTLAT BALVAS pievilcība un strauji augošā popularitāte slēpjas apstāklī, ka esam radījuši mačus, kuros vienlīdz aktīvi piedalās gan skrējēji, gan orientieristi, gan slēpotāji un biatlonisti, gan riteņbraucēji un triatlonisti. Mēs esam kā dažādu sporta veidu pārstāvjus vienojošs aktīva un veselīga dzīvesveida klubs. Nopietnu sportisko cīņu apvienojam ar iespēju aktīvi atpūsties visai ģimenei. Bērnu sacensības ir neiztrūkstoša katra mača daļa. Tiem, kas, sākot jaunu gadu, ir apņēmušies veltīt laiku sportiskām aktivitātēm, sestdien ir iespēja sākt savu apņemšanos realizēt".

SPORTLAT BALVAS ietvaros 2011. gadā no janvāra līdz par oktobrim paredzētas 17 sacensības. Šīs sezonas jaunums būs ziemas triatlons 23. janvārī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Skriešana, riteņbraukšana, slēpošana. Sacensību dalībniekiem tas būs jauns izaicinājums un savas varēšanas pārbaude. Šīs sacensības būs oficiāls Latvijas čempionāts ziemas triatlonā, labākajiem to dalībniekiem būs iespēja pārstāvēt Latviju Eiropas čempionātā ziemas triatlonā Esterzundā Zviedrijā. Ziemas triatlons ir viens no sporta veidiem, kas nopietni pretendē uz iekļaušanu ziemas Olimpisko spēļu programmā.

SPORTLAT BALVA ir lielākais multisporta sacensību seriāls Latvijā, kas notiek jau sesto sezonu. Sacensību mērķis ir popularizēt sportisku un veselīgu dzīvesveidu, vienot enerģiskus, optimistiskus un aktīvus cilvēkus, kurus interesē jauni izaicinājumi savai varēšanai. Seriālā ir apvienotas sacensības tādos sporta veidos kā distanču slēpošana, skriešana, riteņbraukšana, triatlons. Sacensību ģeogrāfija aptver visu Latviju, tās notikušas Valmierā, Kuldīgā, Ventspilī, Madonā, Alūksnē, Tērvetē, Rīgā un citur. SPORTLAT BALVAS dalībnieku skaits sezonā ir sasniedzis 10 000, bez Latvijas sportistiem sacensībās piedalījušies arī pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Anglijas, Vācijas, Somijas, Kanādas, Norvēģijas, Polijas un ASV.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV