Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Notiks Molten kausa izcīņa basketbolā

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 06.01.2011. 11:52

Lai popularizētu basketbolu meiteņu vidū, tādējādi motivējot nodarboties ar basketbolu, jau otro reizi Swedbank LJBL sadarbībā ar Molten, Mārtiņa Beķereju, SIA Zelčs un Vichy 2011.gada janvārī (7.janvāris – 16.janvāris) organizē Molten kausa izcīņu basketbolā meitenēm.

Turnīrā piedalās komandas četrās vecuma grupās (U17; U14; U13; U12). Dalību turnīrā ir pieteikušas 42 komandas no visas Latvijas.

7., 8., 9. janvārī spēkiem mērosies U17 un U13 meitenes Juglas Sporta zālē, Rīgas Meža skolā un BJBC Ķeizarmežs sporta zālē.

14., 15., 16.janvārī Rīgas un pierīgas sporta zālēs sacentīsies meitenes U12 un U14 vecuma grupās.

Kā saka Daiga Jansone, BJBS Rīga/Jugla meiteņu trenere, gada sākumā organizētais turnīrs ir lieliska iespēja arī izlašu treneriem vienkopus redzēt un novērtēt tik dažāda vecuma spēlētājas no visas Latvijas, un savos piezīmju blociņos atzīmēt nākamās izlašu kandidātes katrā vecuma grupā.

Basketbola spēles tiesās labākie jaunie Swedbank LJBL tiesneši, tajā skaitā arī piecas meitenes. Turnīra laikā jaunajiem tiesnešiem būs iespēja kopā ar LBL augstākās kategorijas tiesnešiem mācīties un vērtēt savu darbu.

Jauno tienešu skolotājs, FIBA kategorijas tiesnesis Oskars Lucis: „Latvijā Jaunatnes līgas spēles tiesā vairāk kā desmit jaunās tiesneses. Divas meitenes jau kļuvušas par Latvijas sieviešu basketbola līgas tiesnesēm. Arī pasaules basketbola tendences rāda, ka sieviete var tiesāt visaugstākā līmeņa basketbolu – ierasta prakse ir, ka sieviešu Eirolīgas spēles tiesā sievietes, bet dažas pat kļuvušas pat par vīriešu spēļu tiesnesēm. Tas ir kārtējais apliecinājums, ka tiesneses profesija ir gana perspektīva."

Pilns sacensību kalendārs atrodams portālā Basket.lv, Swedbank LJBL sadaļā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV