Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Lēdmanē atklās Latvijas čempionātu skijoringā

Kaspars Kuļikovs, 06.01.2011. 18:27

Svētdien 9.janvārī, Lielvārdes novadā, Lēdmanē tiks dots starts 2011.gada pirmajam Latvijas čempionāta posmam skijoringā. Turpat sestdien 8.janvārī notiks Latvijas kausa izcīņa skijoringā. Sacensībām dalību pieteikuši arī spēcīgākie sportisti no Lietuvas. Starts abās dienās no plkst. 10.00.
Lēdmanē atklās Latvijas čempionātu skijoringā

Cīņa speciāli izveidotajā skijoringa sniega trasē notiks piecās klasēs Latvijas atklātajā čempionātā – līdz 85cm3, MTK (Mazā Tautas klase), MMK (Mazā Meistaru klase), LTK (Lielā Tautas klase) un LMK (Lielā Meistaru klase). Latvijas kauss notiks četrās klasēs – HTK (Hobby Tautas klase, HMK (Hobby Meistaru klase), VTK (Vecmeistaru Tautas klase) un VMK (Vecmeistaru Meistaru klase). Ziemas krosa čempionāts notiks četrās klasēs – Kvadri Open, ATV, Open Kross bez radzēm un Open Kross ar radzēm, kurā piedalās MX1, MX2 un MX3 motocikli saskaņā ar noteikumiem.

Skijorings ir oficiāls Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ziemas motosporta veids, kur motociklisti savā starpā sacenšas aiz sevis velkot slēpotāju. Saskaņā ar noteikumiem slēpotāji drīkst izmantot slaloma slēpes, mototehnikai jābūt aprīkotai ar speciālām riepām un riteņu aizsargiem.

Latvijā pirmās organizētās sacensības skijoringā notika 1963.gada 15.decembrī Rīgā, Uzvaras laukumā. Tās organizēja motoklubs BIERIŅI. Šogad Latvijas čempionātā paredzēti septiņi posmi. Sīkāka informācija par Lēdmanes posma atrašanās vietu, starta laikiem un pašu skijoringu pieejama LaMSF Skijoringa komisijas mājas lapā www.skijorings.lv



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV