Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

„Liepājas Lauvas" sakauj Zviedrijas čempionus

Mārtiņš Kozlovskis, 10.01.2011. 12:25

Svētdien, 9. janvārī, pārliecinošu uzvaru „Master Card" Baltijas Basketbola līgas spēlē izcīnīja „Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas savu skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 107:85 pārspēja pašreizējos Zviedrijas čempionus „Dolphins" basketbolistus.

Liepājnieki BBL turnīra tabulā pirms šīs spēles atradās pirmspēdējā 11. vietā 12 komandu konkurencē (3 uzvaras un 10 zaudējumi). Savukārt, zviedru čempionu rēķinā bija sešas uzvaras un seši zaudējumi, kas komandu ierindoja 7. pozīcijā. Arī abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē Zviedrijā uzvaru izcīnīja tieši „Dolphins" basketbolisti, līdz ar to, favorīta loma teorētiski bija viesiem.

Jau no spēles pirmajām minūtēm mājinieki lika noprast savus mērķus šajā spēlē. Eštons Mičels un Raimonds Vaikulis viens pēc otra realizēja gan tālmetienus, gan pustālos metienus un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar plus 14 liepājniekiem – 29:15. Otrajā ceturtdaļā laukumā ritēja daudz līdzīgāka spēkošanās un viesiem izdevās nedaudz pietuvoties. Taču lielajā pārtraukumā dodoties rezultāts uz tablo joprojām iepriecinošs – 51:40 par labu „Lauvām".

Trešajā ceturtdaļā mājinieki turpināja veiksmīgi iekarot pretinieku grozu, uz ko viesi atbildēja tikai ar Joakima Kjelboma veiksmīgo sniegumu. Līdz ar to, pēdējās desmit minūtes tika iesāktas ar itin drošu 15 punktu pārsvaru – 78:63. Nekas nemainījās arī atlikušajās minūtēs un „Lauvas" droši noveda spēli līdz galam. Beigu beigās tika izcīnīta ceturtā uzvara BBL pār Zviedrijas čempioniem „Dolphins" ar rezultātu 107:85.

Teicamu sniegumu šajā vakarā nodemonstrēja amerikāņu saspēles vadītājs Eštons Mičels un Raimonds Vaikulis, kuri šajā spēlē izcēlās, attiecīgi, ar 27 un 25 punktiem. 18 punktus uzvarētāju labā guva nesenais „Ventspils Augstskola" centra spēlētājs Mārtiņš Meiers. Pretiniekiem labākais ar 23 gūtajiem punktiem bija Joakims Kjelboms.

Pēc šīs uzvaras liepājnieki BBL turnīra tabulā pakāpušies vienu vietu augstāk, taču visas izšķirošās cīņas komandai vēl ir tikai priekšā. Tuvākā spēle gaidāma jau otrdien, kad izbraukumā LBL ietvaros būs jāmērojas spēkiem ar „VEF Juniors" basketbolistiem. Savukārt, nākošo mājas spēli „Lauvas" aizvadīs 19. janvārī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies Roberts Štelmahers ar savu vadīto Viļņas „Perlas" komandu. Spēles sākums pulksten 19:30.

„Master Card" BBL Elites divīzija:

„Liepājas Lauvas" - Norčepingas „Dolphins" 107:85 (29:15, 22:25, 27:23, 29:22)
„Liepājas Lauvas": Mičels 27, Vaikulis 25, Meiers 18, Kosuškins 17, Ate 6, Aleksejevs 5, Kravčenko 5, Mejeris 2, Lejasmeiers 2, Miglinieks
„Dolphins": Kjellbom 23, Lindqvist 14, Hanke 13, Gaidamavicius 7, Sakinis 7, Grace 6, Mitchell 5, Saks 5, Drains 3, Riipinen 2.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV