Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aizvadīts Madonas kauss orientēšanās uz slēpēm

Anda Bīriņa, 11.01.2011. 14:39

Nedēļas nogalē vairāk kā 200 orientieristi pulcējās sniega pilnajā Vestienā, lai piedalītos sacensībās Madonas kauss 2011 orientēšanās ar slēpēm. Sacensībās savu dalību bija pieteikuši arī daudzi lietuvieši un igauņi, kas radīja nopietnu konkurenci un latviešu orientieristiem nācās krietni vien pacīnīties, lai ierindotos augstās vietās. Tā, piemēram, spēcīgākajās grupās S21E un V21E labāko sešiniekā dominē kaimiņvalstu sportisti, un no latviešiem labāko starpā ierindoties izdevies vien Kristīnei Veitai, kura kopvērtējumā ieņem 5.vietu un Andrim Kivleniekam, kas abās dienās uzrādījis stabilus rezultātus, līdz ar to divu dienu summā ieguvis 1.vietu.
Aizvadīts Madonas kauss orientēšanās uz slēpēm

Sacensību pirmā diena sportistus pārsteidza ar ļoti piesnigušu mežu, krāšņiem un straujiem nobraucieniem, kā arī dažādiem variantiem, ko izvēlēties, lai tiktu līdz vajadzīgajam kontrolpunktam. Kā atzīst sacensību galvenais tiesnesis Gunārs Ikaunieks, "Madonas kauss 2011, šķiet, bija grūtākās sacensības, ko esmu līdz šim organizējis, jo sniega daudzums, kas bija sagāzies Vestienas pļavās un mežos, tiešām bija iespaidīgs."

Abās dienās visās grupās konkurence bija liela un kopvērtējumā trijniekā ierindojās tie sportisti, kuri bija spējuši stabili startēt gan pirmajā, gan otrajā dienā. Par to, ka kaimiņvalstu orientieristi uz slēpēm ir ļoti spēcīgi, liecina elites grupu kopvērtējuma rezultāti – sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja lietuviete Ramune Arlauskiene, otrajā vietā ierindojās igauniete Daisy Kudre, bet trešo vietu ieguva vēl viena Lietuvas slēpotāja - Jolanta Šulčienė. Labākā no Latvijas slēpotājām Madonas kausā bija Kristīne Veita (OK Purva Bridējs), kas kopvērtējumā izcīnīja 6.vietu. Kā stāsta Kristīne Veita, „Tā kā šis bija pirmais mačs šosezon, tad man sākumā radās nesaprašanās ar karti. Kopumā noslēpoju savu spēju līmenī, bet lietuvieši un igauņi, kā vienmēr, ir patiešām stipri."

Savukārt vīriešu elites grupas konkurencē no 41 startējoša dalībnieka sīvā cīņā labākais izrādījās orientēšanās kluba Ogre pārstāvis divdesmitgadīgais Andris Kivlenieks. Tieši viņš, pateicoties abās dienās uzrādītajiem stabilajiem rezultātiem, kopvērtējumā spēja apsteigt vienu no ātrākajiem Igaunijas ziemas orientieristiem Even Toomas un spēcīgo lietuvieti Vitalijus Petrulis, kuri kopvērtējumā attiecīgi ieņēma otro un trešo vietu. Kā atzīst Andris, „Uz sacensībām bija ieradušies tikpat kā visi labākie Baltijas valstu ziemas orientieristi, kas solīja sīvu un interesantu cīņu par uzvaru katrā distancē un visbeidzot kopvērtējumā. Esmu apmierināts ar savu rezultātu un, manuprāt, Madonas kauss 2011 bija izdevušās sacensības, kas ļāva arī apzināt savu konkurentu līmeni. Šīs sacensības bija arī kā labs spēka treniņš, jo pa šaurajām špūrēm pret kalnu nemaz nebija tik viegli tikt augšā."

Visi rezultāti aplūkojami saitē:

http://www.okarona.lv/ok_arona/rezultati/2011/madonas_kauss_kopa.html

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV