Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Trīs desmiti dalībnieku pēc vienas folkreisa uzvaras

Viesturs Saukāns, 12.01.2011. 10:18

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas pirmajam posmam Raunā pieteicies 31 dalībnieks. Sacīkste, kurā šie dalībnieki cīnīsies par vienīgo uzvaru, notiks Raunas Bruģakmens trasē, sākums pl. 10:30. Skatītājiem ieeja bez maksas.
Trīs desmiti dalībnieku pēc vienas folkreisa uzvaras

Sešu posmu Ziemas kausa izcīņa startēs ar posmu Raunā. Pirmo cīņu īpaši neprognozējamu padara laikapstākļi – pēdējo dienu atkušņi ievērojami izmainījuši Raunas Bruģakmens trasi, vietām sniegu pārvēršot ledū, bet vietām izceļot pat grunts daļu. Ņemot vērā Vidzemes laika apstākļus, kas sola salu tuvākajās dienās līdz pat desmit grādiem, trases segums būs ātrs un viltīgs.

Iespējamo uzvarētāju grūti prognozēt arī zvaigžņotā dalībnieku sastāva dēļ. Uz starta ir gandrīz visi 2010. gada spēcīgākie folkreisa braucēji. Lielā intriga – cik spēcīgs būs pērnā gada neapstrīdamais līderis jelgavnieks Artūrs Bāriņš? Viņš iepriekšējās sezonas nogalē šķīrās no spēcīgā Opel Astra automobiļa un Raunā startēs ar VW Golf II, dalot mašīnu ar spēcīgu bijušo kartingistu Lauri Vidži.

Līdzīga intriga arī saistībā ar otru spēcīgāko folkreisa braucēju, bijušo Latvijas un Baltijas krosa un rallijkrosa čempionu Agri Upīti – arī viņš rudenī zaudēja savu VAZ 2108, bet šoreiz startēs ar tikko sagatavotu Opel Astra.

Iespējams, galveno favorītu tehnikas maiņas priekšplānā izvirzīs citus spēcīgos braucējus. Iepriekšējā gada vasaras sezonā neveiksmes piedzīvoja Raunas Bruģakmens komandas braucēji Artūrs Vecgailis un Mārtiņš Lapsa. Taču šoreiz viņi ir vieni no favorītiem: viņi startēs savā māju trasē pašu rīkotā sacīkstē. Turklāt vasaras neveiksmes aizsegušas spilgtu sniegumu 2010. gada ziemā – Vecgailis ir iepriekšējā Ziemas kausa otrās vietas ieguvējs, bet Lapsa zaudēja trešo vietu nestartējot pēdējā posmā. Tātad viņu ātrums sestdien var atgriezties.

Stabils līderu pulka braucējs ir Jānis Nikels. Pērn Raunas sacīkstē viņš spēkojās ar mājiniekiem, taču kontaktcīņās piedzīvoja izstāšanos finālā. Šogad viņš, un arī cēsinieks Ritvars Kārkliņš pārliecinoši iekļaujas favorītu sarakstā.

Runā, ka sestdien varētu notikt automašīnu tirdzniecība, kā to paredz folkreisa specifika. Atgādinām, ka jebkurš klātesošais (sportists, skatītājs) var iegādāties jebkuru startējošo folkreisa automašīnu par fiksēto samaksu 950 eiro, turklāt izvēlētās mašīnas īpašnieks no darījuma nedrīkst atteikties. Ja runas par iespējamo pircēju gatavošanos izrādīsies patiesas, jau otrajā posmā Mūsā, kas notiks nedēļu pēc Raunas sacīkstes, starta laukumā var rasties patīkams haoss, jo sportisti būs samainījušies ar automašīnām.

Patīkama ziņa Raunas sacīkstes skatītājiem! Ieeja sestdienas pasākumā bez maksas!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV