Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ropažos aizvadīts Latvijas čempionāta trešais posms skijoringā

Kaspars Kuļikovs, 17.01.2011. 16:46

Svētdien, 16.janvārī, Ropažu novadā „Jaunpalmēnu" trasē tika aizvadītas Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) organizētās sacensības Latvijas atklātajā čempionātā skijoringā un ziemas krosā. Pēc Lēdmanes un Ķekavas posma šis bija 3.posms šajā gadā. Kopumā pasākums pulcēja vairāk kā pusotra simts dalībnieku, tajā skaitā dalībniekus no kaimiņvalstīm.
Ropažos aizvadīts Latvijas čempionāta trešais posms skijoringā

Latvijas atklātajā čempionātā skijoringā „Jaunpalmēnos" cīņa notika astoņās klasēs. Zēnu klasē līdz 85cm3 pārliecinošu uzvaru izcīnīja Elgars Jonass un Klāvs Karelis, kuri pēc Ropažu posma izvirzās vadībā kopvērtējumā ar 117 punktiem. Mazajā Tautas klasē ar vienādu punktu skaitu abos braucienos pirmajā vietā ierindojās Raivja Eikmaņa un Alvila Laurīša ekipāža aiz sevis atstājot Edgara Siliņa un Arvja Dunkuļa ekipāžu. Lielajā Tautas klasē pārliecinoša uzvara Raivim Zolamanim ar slēpotāju Mikusu Neško.

Mazajā Meistaru klasē spēcīgākie abu braucienu summā izrādījās Edgara Siliņa un Arvja Dunkuļa ekipāža. Savukārt Lielajā Meistaru klasē Toms Avens ar Reini Avenu izcīna skaistu uzvaru kopvērtējumā pakāpjoties uz 4.vietu ar 63 punktiem. Vecmeistaru klasē uzvaru izcīnīja un līdz ar to arī pārliecinošā vadībā pēc 3 aizvadītiem posmiem izvirzās Valda Kupčus un Andreja Jeduša ekipāža.

Latvijas čempionātā ziemas krosā, kurš notika četrās klasēs - Kvadri Open, ATV, Open Kross bez radzēm un Open Kross ar radzēm kopumā piedalījās 59 motobraucēji ar MX1, MX2 un MX3 motocikliem, kas motokrosistiem ziemas laikā ir kā lieliska iespēja trenēties pirms gaidāmās sezonas pavasarī. Nākošās LaMSF organizētās sacensības skijoringā un ziemas krosā notiks Bauskā „Mūsas trasē" janvāra beigās (precīzs datums tiks publicēts LaMSF Skijoringa komisijas mājas lapā www.motoskijorings.lv ), kur šogad norisināsies vienīgais Baltijas čempionāta posms.

Atrašanās vieta Ropažu posmam bija Rīga – Ērgļi šosejas 32.km. Sīkāka informācija par Ropažu posmu kā arī iepriekšējā posma detalizētākiem rezultātiem u.c. pieejama LaMSF Skijoringa komisijas mājas lapā www.motoskijorings.lv Vai pa tālruni 29234311, Zigurds Millers LaMSF skijoringa komisijas vadītājs.

Skijorings ir oficiāls LaMSF ziemas motosporta veids, kur motociklisti savā starpā sacenšas aiz sevis velkot slēpotāju. Saskaņā ar noteikumiem slēpotāji drīkst izmantot slaloma slēpes, mototehnikai jābūt aprīkotai ar speciālām riepām un riteņu aizsargiem.

Latvijas čempionāta kopvērtējuma rezultāti skijoringā pēc 3.posma Ropažos (pirmais trijnieks):

Zēni 85cm3
1)E.Jonass/ K.Karelis – 117 p.
2)N.Miķelsons/ T.Keišs – 87 p.
3)K.Ezītis/ K.Stūresteps – 84 p.
MTK
1)R.Eikmanis/ A.Laurītis – 114 p.
2)E.Siliņš/ A.Dunkulis – 102 p.
3)T.Avens/ R.Avens – 76 p.

LTK
1)R.Zolmanis/ M.Neško – 112 p.
2)G.Zundovskis/ K.Vēsmiņš – 90 p.
3)E.Zālītis/ O.Valpēters – 82 p.

MMK
1)E.Siliņš/ A.Dunkulis – 114 p.
2)R.Eikmanis/ A.Laurītis – 104 p.
3)J.Kārkliņš/ J.Višeris – 81 p.

LMK
1)R.Zolmanis/ M.Neško – 94 p.
2)J.Bērziņš/ T.Zalcmanis – 83 p.
3)L.Ermanis/ M.Štrauss – 74 p.

HTK
1)R.Menģelis/ M.Zoltners – 120 p.
2)J.Gulbis/ E.Kalniņš – 100 p.
3)E.Alps/ I.Bahmanis – 88 p.

HMK
1)J.Hmaruks/ K.Šķilts – 90 p.
2)A.Grabovskis/ J.Zušmanis – 83 p.
3)Ģ.Dubavs/ J.Žižkuns – 80 p.

Vecmeistari
1)V.Kupčs/ A.Jedušs – 114 p.
2)A.Priedītis/ M.Krūklītis – 106 p.
3)L.Sprukulis/ A.Zalcmanis – 88 p.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV