Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Norisināsies Zaķusalas ziemas kauss autosprintā

Eduards Kalve, 20.01.2011. 11:14

2010. gada decembrī Zaķusalā tika atklāta ziemas autotrase. Pirmais darbības mēnesis aizvadīts veiksmīgi, un tagad tiek izsludināts Zaķusalas ziemas kauss autosprintā. Ziemas autosprints ir pasākums, kurā var piedalīties ikviens interesents, tas ir demokrātiskākais un vienkāršākais, kā arī lētākais autosporta paveids. Kauss sastāvēs no četriem posmiem, un tie visi norisināsies Zaķusalas ziemas autotrasē. Pirmais posms notiks jau 30. janvārī. Trases apļa garums ir 1km, aplis raksturojams kā līkumu sērija, jo braucot pa trasi auto vadītājam nav laika atpūsties, bet gan visu laiku ir jāgroza stūre.

Lai piedalītos sacensībās, nepieciešama vēlēšanās, auto, ar ko braukt, motorsportam paredzēta galvas aizsargķivere, vadītāja apliecība. Ko darīt ja ir vēlēšanās, bet nav sava auto un/vai vadītāja apliecības? Ja esi vecumā no 14 – 18 gadiem un tev nav vadītāja apliecības, bet vēlies piedalīties, tad tas ir iespējams – nepieciešams, lai sacensību laikā tev sēž blakus instruktors, kuram ir vismaz trīs gadu stāžs autovadīšanā, un vismaz viena vecāka piekrišana par piedalīšanos sacensībās. Padomāts arī par tiem, kam nav sava braucamā, trasē ir pieejams nomas auto – VAZ 2107, plašāk pazīstams kā septītais žigulis, to ir iespēja iznomāt ne tikai ikdienā trasē, bet arī uz sacensībām par nelielu samaksu, turklāt ar vienu auto var piedalīties vairāki braucēji.

Sacensību dalībnieki tiks iedalīti trīs klasēs, 2WD – automašīnas ar priekšas piedziņu, kā arī automašīnas, kam motors novietots aizmugurē, piemēram, Toyota MR2; FWD – aizmugures piedziņas automašīnas; AWD – pilnpiedziņas automašīnas. Svarīgi – visām dalībnieku automašīnām jābūt aprīkotām ar ielas braukšanai paredzētām, ziemas riepām bez radzēm!
Izmaksas ar ko jārēķinās dalībniekiem – dalības maksa 15Ls, patērētā degviela, un pusdienu izdevumi. Ja vēlaties startēt ar trases piedāvāto auto, nomas cena uz sacensībām vienam dalībniekam ir 15Ls, cenā iekļauta degviela, riepas, viss ar auto saistītais.

Lai iegūtu vairāk informācijas par sacensībām, jādodas uz trases interneta mājas lapu www.aaczakusala.lv, un tur sadaļā ziemas kauss var iepazīties ar gada un 1.posma nolikumu, kā arī pieejama pieteikuma anketa, ko jāaizpilda un jānosūta uz organizatora norādīto e-pasta adresi. Iegūtos datus rīkotājs ievietos mājas lapā un veidosies dalībnieku saraksts. Pieteikties varēs arī uz vietas sacensību norises dienā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV