Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Remtes un Siguldas trases gatavas uzņemt Latvijas čempionātu skijoringā

Kaspars Kuļikovs, 28.01.2011. 09:26

Sestdien, 29.janvārī, Brocēnu novadā Remtē paredzēts turpinājums Latvijas čempionātam skijoringā ar 4.posmu. Savukārt nākošā dienā, svētdien 30.janvārī skijorings pārceļas uz Siguldu, kur tiks aizvadīts Latvijas čempionāta 5.posms. Šie abi posmi, iespējams, ir kā pirmspēdējā nedēļas nogale Latvijas čempionātiem. Paralēli skijoringam norisināsies Latvijas čempionāts Ziemas krosā skijoringa trasē.
Remtes un Siguldas trases gatavas uzņemt Latvijas čempionātu skijoringā

Kā atzīst Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Skijoringa komisijas vadītājs, „trases Remtē un Siguldā ir labi sagatavotas un gatavas uzņemt skijoringistus un motokrosistus uz īstām ziemas sacensībām. Šogad ziema ir īpaši laba skijoringam par ko liecina arī kuplais sportistu apmeklējums visos Latvijas čempionāta posmos, vairāk kā simts sportistu."

Abās dienās sacensības skijoringā no plkst. 10.00. notiks astoņas klasēs: līdz 85cm3, MTK (Mazā Tautas klase), MMK (Mazā Meistaru klase), LTK (Lielā Tautas klase), LMK (Lielā Meistaru klase), Veterāni kā arī HTK (Hobby Tautas klase) un HMK (Hobby Meistaru klase). Ziemas krosss notiks četrās klasēs: Kvadri Open, ATV, Open Kross bez radzēm un Open Kross ar radzēm, kurā piedalās MX1, MX2 un MX3 motocikli saskaņā ar noteikumiem: (sīkāk skatīt nolikumā www.motoskijorings.lv).

Pēc iepriekšējiem trīs Latvijas čempionāta posmiem Lēdmanē, Ropažos un Ķekavā līderpozīcijās izvirzās E.Jonass/ K.Karelis ar 117 p. Zēnu 85cm3 klasē, R.Eikmanis/ A.Laurītis ar 114 p. MTK klasē, R.Zolmanis/ M.Neško ar 112 p. LTK klasē, E.Siliņš/ A.Dunkulis ar 114 p. MMK klasē, R.Zolmanis/ M.Neško ar 94 p. LMK klasē, R.Menģelis/ M.Zoltners ar 120 p. HTK klasē, J.Hmaruks/ K.Šķilts ar 90 p. HMK klasē un V.Kupčs/ A.Jedušs ar 114 p. Vecmeistaru klasē.

Savukārt Ziemas krosā līderpozīcijas kopvērtējumā ieņem šādi sportisti: J.Kārkliņš ar 93 p. apbrauc A.Justu tikai par vienu punktu (92 p.) klasē bez radzēm, D.Paļkovskis ar 97 p. apbrauc D.Grundeli (91 p.) radžu klasē, A.Neija ar 106 p. apbrauc M.Neško (97 p.) Kvadri Open klasē un J.Baunis ar 94 p. apbrauc R.Kaliksonu tikai par diviem punktiem (92 p.) ATV 4x4 klasē.

Skijorings ir oficiāls LaMSF ziemas motosporta veids, kur motociklisti savā starpā sacenšas aiz sevis velkot slēpotāju. Saskaņā ar noteikumiem slēpotāji drīkst izmantot slaloma slēpes, mototehnikai jābūt aprīkotai ar speciālām riepām un riteņu aizsargiem.

Atrašanās vietas kartes Remtes un Siguldas posmam, kā arī sīkāka informācija par starta laikiem un klasēm u.c. pieejama LaMSF Skijoringa komisijas mājas lapā www.motoskijorings.lv vai pa tālruni 29234311, Zigurds Millers LaMSF Skijoringa komisijas vadītājs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV