Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Simpel Session 11 atklāj Pasaules skeitborda kausa 2011 pasaules tūri

Liina Ristoja, 03.02.2011. 10:35

Šajā nedēļas nogalē, no 5. līdz 6. februārim, Tallinā - Eiropas kultūras galvaspilsētā 2011, notiks Eiropas lielākās BMX un skeitborda sacensības Simpel Session. Tajās piedalīsies aptuveni 200 profesionālu sportistu no 30 valstīm, tai skaitā arī labākie dalībnieki no Latvijas konkurēs ar dažiem no slavenākajiem sportistiem abās disciplīnās.
Simpel Session 11 atklāj Pasaules skeitborda kausa 2011 pasaules tūri

Simpel Session, kas pazīstamas visā pasaulē kā vienas no top BMX-sacensībām, šajā gadā skeitbordā izceļas kā nekad agrāk: šī ir pirmā reize, kad Simpel Session ir kvalificēts kā Pasaules kausa akceptēts pasākums, atklājot Pasaules kausa Skeitborda Pasaules tūri 2011, kas Simpel Session rezultātus noliek blakus Āzijas X-Games un Eiropas Mystic Cup vērtējumiem (www.wcsk8.com) WCS punktu sērijā.

Šogad piedalīsies daži no slavenākajiem sportistiem skeitbordā, tai skaitā trīskārtējs X-games zelta medaļas ieguvējs un veiksmīgākais skeitbordists pasaulē Ryan Scheckler, 21 gadu vecais Red Bull profesionālais skeitbordists un pusaudžu elks no ASV, pazīstams ar savu agrīno profesionālo karjeru, apbrīnojamajām prasmēm un MTV realitātes šovu "Life of Ryan". Sheckler dalība Simpel Session ir gaidīta gadiem, un, iespējams, šī ir viena no retajām iespējām redzēt viņu sacensībās Eiropā. Simpel Session '08 uzvarētājs Peter Ramondetta, jaunais talants Brandon Biebel no ASV, Simpel Session '09 uzvarētājs Axel Cruysberghs no Beļģijas, kā arī vairāki citi iespaidīgi skeiteri sacentīsies par medaļām, kas, protams, nozīmē īpaši sīvas sacensības.

Latviju pārstāvēs 21 gadu vecais Red Bull komandas skeitbordists no Ventspils Madars Apse, kā arī četri labākie Latvijas skeiteri no vietējām Monsterparka sacensībām, kas notika 25. janvārī: Ričards Dunkuls, Raitis Helmanis, Maksims Feofilovs un Kārlis Bogustovs. Apse šobrīd ir visveiksmīgākais skeitbordists Baltijā, kas audzis, piedaloties Simpel Session sacensībās. Viņš pirmo reizi uzvarēja Simpel Session junioru līgā 2003. gadā, ieņēma 7. vietu 2004. gadā, 2. – 2005. gadā, 4. – 2006. gadā un Simpel Session 2007 laikā ieguva labākā trika godalgu.

2010. gada augustā kvalificējušies Simpel Session Stadi vasaras sacensībās Helsinkos, Latvijas BMX riteņbraucēji Oskars Zajarskis un Jānis Melnis būs redzami, sacenšoties Simpel Session 11 augstākajā līgā, tāpat arī Viktors Kronbergs un Eduards Zunda, kas ir uzrādījuši labus rezultātus vairākos iepriekšējos Simpel Session vasaras un galvenajos pasākumos. Viņi stāsies pretim daudziem labi zināmiem sportistiem, arī pagājušā gada Simpel Session labākajam trijniekam: Drew Bezanson (CAN), Brett Banasiewicz (ASV) un Ben Wallace (GBR).

Festivāls ilgs divas dienas, ar kvalifikāciju sestdien un finālu svētdien. Simpel Session 11 ietilpst Eiropas kultūras galvaspilsētas Tallina 2011 programmā, kas nozīmē, ka šogad būs arī vairāki papildu pasākumi: filmu festivāls (2.-4. februārī, http://filmfestival.session.ee) un foto izstādes. Sadarbībā ar dažiem dizaineriem (Travis Collier, Soy Panday), Simpel Session ir izveidojis arī apģērbu līniju, ko iespējams iegādāties internetā shop.session.ee.

Pasākumu pārraidīs tiešraidē Freecaster TV (http://freecaster.tv/bmx/1014214/simpel-session-2011), un Simpel Session oficiālajā mājas lapā. Tam sekos arī lielākie ekstrēmo sporta veidu un vairāki vispārējie sporta mediji, tostarp Extreme Sports Channel, Fuel TV un ESPN.

Pasākumu vadīs aizrautīgie Zack "Catfish" Yankush un Dave "Double D" Duncan. Jauno un iespaidīgo Simpel Session 11 skeitparku ir izstrādājis labi pazīstamais, novērtētais parku dizaineris Nate Wessel, daudzu Simpel Session autors.

Sacensības: BMX profesionāļu iela/ parks un skeitborda profesionāļu iela/ parks
Formāts: jam
Labākā trika sacensībās un īpašās sacensības: Snickers Skate Labākais triks un Red Bull Bunnyhop sacensības
Balvu summa: 10,000 EUR (sadalījums līdz 10. vietai)

Divu dienu biļetes iepriekšpārdošanā maksā 24 EUR. Simpel Session 11 pasākuma caurlaides var iegādāties visā pasaulē, izmantojot Piletilevi vai pa e-pastu: ticket@session.ee, kā arī Latvijā- Bilesuserviss.

Sākot kā vietēja mēroga sacensības Tartu 2000. gadā, Simpel Session ir kļuvis par vienām no lielākajām un labākajām BMX riteņbraukšanas un skeitborda sacīkstēm pasaulē. Un tas nav plašās mediju uzmanības dēļ vai prāvā balvu fonda dēļ, bet gan vairāk pateicoties spējai piesaistīt zināmākos vārdus šajā jomā, pilnībā jaunajai pieejai, relaksētajai atmosfērai, un sajūtai, ka atrodies milzīgā un bezgalīgā BMX un skeitborda ballītē. Daudzo gadu gaitā Simpel Session ir uzņēmušas lielāko daļu labāko BMX un skeitborda sportistu pasaulē.

Vairāk informācijas par sacensībām un visas jaunākās ziņas www.simpelsession.com un Facebook lapā www.facebook.com/simpelsession

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV