Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Red Bull Crashed Ice" Valkenburgā atkal uzvar soms Pihlainens, Tripāns 49. vietā

Lana Daniela, 06.02.2011. 13:36

Sestdien, 5. februārī, Nīderlandes pilsētiņā Valkenburgā ierasti rimtā dzīve uz brīdi apstājās, lai sagaidītu trakos no Red Bull Crashed Ice pasaules čempionāta otrā posma. Vistrakākais un ātrākais atkal izrādījās soms Artu Pihlainens, otrajā vietā – Minhenes posma uzvarētājs Kails Kroksāls, bet trešā vieta uz pjedestāla tika viņa brālim – kanādietim Skotam Kroksālam.
"Red Bull Crashed Ice" Valkenburgā atkal uzvar soms Pihlainens, Tripāns 49. vietā

Mūsu dalībniekam Armandam Tripānam izdevās uzlabot savu rezultātu, salīdzinot ar Minheni, iekļūt pamatsacensībās un īsto sacensību garšu, sev pavisam tuvu sajūtot aurojošo pūli. Pārvarot kvalifikācijas latiņu un no 107 dalībniekiem iekļūstot ātrāko 64 skaitā, piektdien Armands bija apņēmības pilns un saprata, ka braucienos pa četri jāņem vērā pavisam citi likumi, nekā kvalificējoties un cenšoties uzrādīt ātrāko rezulātu. Četriniekos galvenais ir nepalaist garām pretinieku izšķirīgajās trases vietās, citādi vieta nākamajā kārtā - zaudēta. Diemžēl jau pirmajā pamatsacensību braucienā plecu pie pleca ar Kailu Kroksālu un diviem vietējiem Nīderlandes braucējiem, savas spējas pilnībā parādīt neizdevās un vieta ātrāko 32 braucēju rindās vairs neatradās. Tomēr droši var teikt, ka hokejistiem, kas ir pamatprofesija lielākajai daļai dalībnieku, bija ko pabrīnīties, ka Latvija pa trasi lejā sūta vienu pavisam traku žurnālistu. Arī sacensību uzvarētājs Artu Pihlainens, tāpat kā Armands atzina, ka Valkenburgas trase ir tehniski sarežģīta, trases kritums vertikāli ir 40 metri, garums 385 metri, tā kā bija daudz kritienu un par laimi Armands Tripāns traumas neguva. Tagad Armandam priekšā vēl Maskavas un Kvebekas izaicinošais ledus!

Jāatgādina, ka pagājušogad Armands Tripāns bija pirmais mediju braucienā Minhenē, ir nobraucis ar slidām pa Siguldas bobsleja trasi, tāpēc šogad tika uzacināts startēt Red Bull Crashed Ice jau dalībnieka statusā.

Red Bull Crashed Ice 2011. gadā notiek:

15. janvāris: Minhene, Vācija

5. februāris: Valkenburga, Nīderlande

26. februāris: Maskava, Krievija

19. marts: Kvebeka, Kanāda

Red Bull Crashed Ice ir ekstrēmākais sporta veids, ko vien var iedomāties uz slidām. Tas ir kā slidošana + borderkross. Ātrums, traucoties pa trasi, sasniedz līdz 60 kilometriem stundā, sacensību dalībniekiem jāiztur asi pagriezieni, lēcieni un konkurentu spiediens, jo uzvarēt grib visi.

Pagājušogad Latviju pārstāvēja komanda triju cilvēku sastāvā: Davis Paipa, Ivans Kokins un Laila Dekmeijere-Trigubova izcīnīja tiesības piedalīties Pasaules čempionātā, pārvarot vietējo atlasi tepat Latvijā. Diemžēl nevienam no komandas neizdevās pārvarēt kvalifikācijas sacensību barjeru Pasaules čempionāta posmos Minhenē un Kvebekā. Arī individuāli pārstāvji no Latvijas ir piedalījušies šajās ekstrēmajās sporta sacensībās: ātrslidotāja Evita Krievāne 2007. gadā un hokejists Toms Hartmanis 2008. gadā, kas joprojām saglabā labāko Latvijas sasniegumu šajā sporta veidā – 20. vietu. Savukārt hokejiste un hokeja trenere Laila Dekmeijere-Trigubova, kas patlaban mīt Baltkrievijā, 6. februārī startēs vietējā atlasē Minskā, lai iespējams kvalificētos tālāk Maskavas Red Bull Crashed Ice čempionāta posmam. Par Latvijas dalību Red Bull Crashed Ice sīkāku informāciju meklē www.redbull.lv, bet paša pasaules čempionāta informācija atrodama: www.redbullcrashedice.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV