Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājas jaunajiem basketbolistiem veiksmīgs starts Eiropas Junioru līgā

Mārtiņš Kozlovskis, 07.02.2011. 16:04

Aizgājušajā nedēļas nogalē Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās Eiropas Junioru līgas sacensības basketbolā U-20 vecuma jauniešiem. Kopumā sacensībās startēja astoņas komandas un augstajā 3. pozīcijā šo posmu noslēdza Liepājas jaunie basketbolisti.
Liepājas jaunajiem basketbolistiem veiksmīgs starts Eiropas Junioru līgā

Šāda mēroga sacensības Liepājā notika pirmo reizi. Liepājas Olimpiskajā centrā tika aizvadītas trešā posma sacensības junioriem (1991. – 1993. gada dzimušiem jauniešiem). Četras komandas bija pārstāvētas no Latvijas, divas no Lietuvas un pa vienai Krievijas un Baltkrievijas pārstāvei.

Spēles norisinājās trīs dienu garumā un pirmajās divās dienās katra komanda aizvadīja pat divas spēles dienā. Bez labiem panākumiem neiztika arī Liepājas jaunie basketbolisti, kuri izcīnīja trīs uzvaras piecās aizvadītajās spēlēs. Zaudējumi tika piedzīvoti vienīgi abām līderu komandām – „ASK" un „Ventspils Spars". Atlikušajās trijās spēlēs tika izcīnītas uzvaras pret Baltkrievijas un Lietuvas komandām, kā arī uzvara tika izcīnīta pret BK „Barons".

Liepājas komandas sastāvā spēlēja gandrīz visi „Liepājas Lauvas 2" komandas spēlētāji un cerams, ka tikpat augstvērtīgus rezultātus komanda turpinās demonstrēt arī pašmāju čempionātā. Turklāt, komandā pēc traumas ir atgriezušies gan Arnolds Helmanis, gan Roberts Freimanis.

Liepājas komandas rezultāti:

„Liepāja" – Minskas „BGUIR/RCOR" 52:34
„Liepāja" – „ASK" 34:62
„Liepāja" – „Puntukas/Dusmann" 58:51
„Liepāja" – „Ventspils Spars" 46:60
„Liepāja" – BK „Barons" 45:35

EYBL trešā posma rezultāti:

1.vieta ASK (Latvija)
2.vieta Ventspils Spars (Latvija)
3.vieta Liepāja (Latvija)
4.vieta Minskas BGUIR/RCOR (Baltkrievija)
5.vieta Pluņģe (Lietuva)
6.vieta Khimki (Krievija)
7.vieta Puntukas/Dusmann (Lietuva)
8.vieta BK Barons (Latvija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV