Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvija pirmajā spēlē piekāpjas Ukrainai

Māris Gorbunovs, 10.02.2011. 20:09

Šodien Latvijas hokeja izlase pirmajā Euro Ice Hockey Challenge turnīra spēlē ar minimālu rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 1:0) piekāpās Ukrainas izlasei. Mūsu komandas labā vienīgos vārtus guva Lauris Bajarūns.

Ukrainas izlase jau spēles trešajā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, izvirzījās vadībā. Precīzi Ervīna Muštukova sargātajos vārtos meta Oļegs Šafraņenko. Otrā perioda astotajā minūtē, atkal Ukrainas komandai izdevās izspēlēt skaitlisko vairākumu, vārtus guva Vitālijs Ļitviņenko, 0:2. Latvijas izlase centās atspēlēties un tas vainagojās ar Laura Bajarūna vārtu guvumu, rezultatīvas piespēles Ginta Meijas un Sergeja Durdina kontā. Diemžēl neko vairāk Latvijas izlase šajā spēlē izdarīt nevarēja un piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā, 1:2.

Par Latvijas komandas labāko spēlētāju tika atzīts Ervīns Muštukovs, kurš atvairīja 31 no 33 metieniem. Rīt mūsu vienībai ir paredzēta turnīra otrā spēle pret Itālijas izlasi. Spēles sākums 16:00.

Pēc spēles Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks atzina: Šī ir jauna komanda, tikai dažiem ir pasaules čempionātu pieredze, daži ir piedalījušies izlases pārbaudes spēlēs, ir arī tādi, kuriem šis turnīrs ir debija Latvijas izlases sastāvā. Protams, žēl, ka zaudējām, bet jāsaka ir kas svarīgāks, proti, ir dota iespēja tiem bijušajiem junioriem paostīt starptautisko spēļu garšu, tas pavisam kaut kas cits nekā klubā. Dalība šajā turnīrā ir liels ieguvums visiem šīs izlases hokejistiem. Runājot par spēli, tad pozitīvi ir tas, ka visi gribēja sevi parādīt, spēlētāji ļoti centās, kaut gan ne vienmēr viss sanāca kā gribētos. Ļoti patika Alberts Iliško, tāpat arī liepājnieki. Noteikti ceram, ka ar tādu atdevi laukumā, rezultāts neizpaliks.

Latvija – Ukraina 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Vārti: 2:57 0:1 Poloņickis (vair.), 27:45 0:2 Bobkins (Litviņenko, Gnidenko, vair.), 36:44 1:2 Bajarūns (Meija, Durdins),
Vārtsargi: Muštukovs – Simčuks

Soda min: 12:14

Metieni: 27:33

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV