Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

LRČ jaunākais rallija pilots Ralfs Sirmacis šogad turpina pārsteigt arī „Sarmā"

Dace Janova, 16.02.2011. 16:45

Pats jaunākais Latvijas rallija čempionātā startējošais dalībnieks Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja savas šīs ziemas otrās veiksmīgās sacensības – ralliju „Sarma 2011".
LRČ jaunākais rallija pilots Ralfs Sirmacis šogad turpina pārsteigt arī „Sarmā"

Lai gan sportisti uzskata, ka viņu galvenais uzdevums joprojām ir – mācīties un krāt pieredzi, šoreiz tas izklausās pārāk pieticīgi. „Sarmā" izcīnīto 2.vietu ziemas rallijā, pie tam klasē, kurā bija vislielākā konkurence (2 WD klasē startēja 25 ekipāžas, tai skaitā tādi zināmi sportisti kā Ķilpis, Mezītis, Īles un citi), grūti nosaukt par piesardzīgu braukšanu „līdz galam".

Jautāti par iespaidiem un secinājumiem, kas gūti šajās sacensībās, Ralfs un Māris atzīst, ka sacensības ir izdevušās – gan organizācijas, gan sasniegtā rezultāta ziņā. Visos ātrumposmos uzrādītie laiki bija stabili, sportisti ir braukuši, savu iespēju un prasmju robežās, īpaši neriskējot un necenšoties par varītēm „saķert" savas ieskaites grupas pirmās vietas ieguvēju Jāni Kārkliņu.

Dažos ātrumposmos ir kļuvis skaidrs, ka Renault Clio jauda ir nepietiekama, un lai nopietnāk cīnītos par augstākajām vietām, ir nepieciešama ātrāka automašīna.

Vienīgais traucējošais, ar ko nācies saskarties sacensību gaitā, bijusi dažu ekipāžu pārspīlētā cenšanās pēc nobraukšanas no trases kupenās un grāvjos, apstādināt nākamās sekojošās automašīnas, lai gan reāli daudzviet tās varējis apbraukt, neizjaucot savu ritmu.
Māris Kulšs piebilst, ka vēl jāstrādā pie stenogrammas pilnveidošanas, ekipāžai patreiz tā esot pārāk detalizēta un ir jāiemācās, pierakstot trasi, atmest lieko, lai informāciju pilotam sniegtu vēl precīzāk un savlaicīgāk.

Ekipāžas padomdevējs Ivars Caune atzīst, ka puiši bijuši negaidīti ātri, jo mērķis pirms starta „Sarmā" bijis – iekļūt starp 10 ātrākajiem klasē, nu tas ir izpildīts un pie tam ar krietnu uzviju.

Pēc 2. Latvijas rallija čempionāta posma Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs šobrīd kopvērtējumā 2WD klasē ir pirmie.

Nākošās sacensības, kur startēs Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, ir jaunais rallijsprinta čempionāta posms „Slātava 2011" 12.martā Cēsu pusē.

Foto: Ralfs Sirmacis un Māris Kulšs (foto autors Dace Janova)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV