Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Liepājas Lauvas" izcīna savu septīto uzvaru BBL

Mārtiņš Kozlovskis, 02.03.2011. 12:53

Otrdien, 1. martā, pie septītā panākuma Baltijas basketbola līgas Elites divīzijas mājas spēlē tika „Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas ar rezultātu 75:62 pārspēja Ernesta Kalves pārstāvēto Kedaiņu „Nevežis" komandu.
„Liepājas Lauvas" izcīna savu septīto uzvaru BBL

Abām komandām šī bija viena no pēdējām šīs sezonas BBL regulārā čempionāta spēlēm. Turklāt, nozīmīga tā bija abām vienībām, it sevišķi jau „Nevežis" vienībai, kura joprojām spraigi cīnās par iekļūšanu labāko sešu komandu skaitā, kas ļaus komandai piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Spēles sākums nedaudz labāk padevās mājiniekiem, kuri pirmo desmit minūšu laikā bija iekrājuši jau vairāk kā 10 punktu pārsvaru. Lielajā pārtraukumā „Lauvas" devās esot salīdzinoši drošā vadībā – 43:31.

Arī trešajā ceturtdaļā liepājniekiem izdevās rezultāta starpību palielināt vēl par diviem punktiem, taču pēdējās ceturtdaļas vidū viesi vienu brīdi spēja pietuvoties līdz pat sešu punktu atstatumam. Spēles beigas tomēr labāk aizvadīja „Liepājas Lauvas", tādējādi izcīnot savu septīto panākumu Baltijas basketbola līgā šajā sezonā ar rezultātu 75:62.

Nepatīkamu potītes savainojumu spēles trešajā ceturtdaļā guva viesu komandas viens no līderiem Ernests Kalve, taču cik nopietns savainojums ir Latvijas izlases spēlētājam būs zināms vēlāk.

Uzvarētājiem labākie ar 25 un 22 punktiem bija, attiecīgi, Pīrss Kaldvels un Jurijs Aleksejevs. Savukārt, pretiniekiem 19 punktus mūsu komandas grozā sameta komandas kapteinis Egidijus Dimša.

Līdz ar to, „Lauvām" BBL ietvaros ir palikusi vairs tikai viena spēle un tā norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, kad Lietuvā būs jāmērojas spēkiem ar Prienas „Rudupis" basketbolistiem, kuri jau priekšlaicīgi ir nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas spēlēs. Spēles sākums pulksten 19:00.

Savukārt, tuvākā mājas spēle pēc nedēļas 9. martā, kad Latvijas basketbola līgas ietvaros „Liepājas Lauvas" eksaminēs „Latvijas Universitāte" komandu. Spēles sākums pulksten 19:45.

Baltijas Basketbola līga, 1. marts:

„Liepājas Lauvas" – BC „Nevežis" 75:62 (21:14, 22:17, 19:17, 13:14).
„Liepājas Lauvas": Kaldvels 25, Aleksejevs 22 (16 atl.b.), Kravčenko 9, Mejeris 7, Meiers 6, Mičels 4, Kosuškins 2, Ate, Ozols
BC „Nevežis": Dimša 19, Mikalauskas 13, Belavičus 9, Kalve 5, Alijevas 4, Rakauskas 4, Čižauskas 4, Simonavičus 2, Brazdauskis 2.

Foto: M.Sīlis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV