Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Pārsteigumiem un sīvām cīņām bagāta Latvijas Frisbija čempionāta Ogres kārta

Dainis Jakovels, 07.03.2011. 09:23

5. martā Ogrē notika vairākas Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2010/2011 spēles. Sieviešu grupā regulāro sezonu nepārspētas noslēdza pērnā gada čempiones „Moments" (Ogre). Vīriešu grupā čempionvienība „Hardcore Ultimate" (Rīga) piedzīvoja pirmo zaudējumu pret mājinieku komandu „Outlawz" – 12:13.
Pārsteigumiem un sīvām cīņām bagāta Latvijas Frisbija čempionāta Ogres kārta

Sieviešu grupā tika aizvadītas pēdējās kārtas spēles, kurās netrūka arī saspringtu cīņu un pārsteigumu. Viena no dienas galvenajām cīņām tika gaidīta starp divām turnīra tabulas augšgala komandām – „Moments" (Ogre) un „KCN Rīga". Spēles sākumā pieredzējušās ogrēnietes spēja izvirzīties vadībā, puslaikā dodoties ar sev labvēlīgu rezultātu 6:4. Šis pārsvars saglabājās līdz pat spēles beigām – „Moments" varēja svinēt uzvaru (12:10).

Par pārsteigumu parūpējās „Hands Up" (Ventspils) komanda, kas vienā no dienas pirmajām spēlēm tikās „KCN Rīga". Ventspilnieces spēles sākumā spēja izvirzīties vadībā ar 3:0, tomēr rīdzinieces ātri izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā pacietīgi un precīzi spēlēja „Hands Up" vienība, kas spēja pārņemt spēles iniciatīvu un sagādāt pirmo dienas pārsteigumu – uzvaru ar rezultātu 13:9. Nākamās ventspilnieču pretinieces bija Salaspils komanda „SalsaPils" – spēles sākums noritēja punkts punktā līdz pie rezultāta 5:5 notika mazs lūzums spēles gaitā, ko salaspilietes veiksmīgi izmantoja un varēja doties puslaikā ar +2 (7:5). „Salsapils" neļāva pretiniecēm pietuvoties rezultātā, izcīnīja uzvaru – 13:10. Savā pēdējā dienas spēlē „Hands Up" tikās ar sīvām pretiniecēm turnīra tabulā citu Salaspils komandu „Deja Vu" – iespējams, ka iepriekšējās sīvās cīņas ventspilniecēm bija prasījušas daudz spēku, salaspilietes ātri pārņēma spēles iniciatīvu savās rokās, svinēja pārliecinošu uzvaru – 13:7 (7:4 pēc puslaika).

Sīva cīkstēšanās izvērtās arī komandu „Moments" (Ogre) un „Deja Vu" (Salaspils) duelī. Spēles pirmajā daļā jaunās salaspilietes ieguva divu punktu pārsvaru (6:4), tomēr pieredzējušās ogrēnietes atspēlējās, puslaikā devās ar sev labvēlīgu rezultātu 7:6. Otrajā daļā „Deja Vu" atkal spēja izvirzīties vadībā (9:8), bet arī šoreiz pēdējo vārdu teica „Moments", kas izlīdzināja rezultātu un svinēja uzvaru – 11:10. Interesanta spēle notika arī starp „Moments" un „Ultimate Decision RTU" (Rīga) vienībām – pirmajā puslaikā dominēja ogrēnietes, noslēdzot to ar graujošu pārsvaru (7:1), turpinājumā rīdzinieces spēja samazināt deficītu līdz -2 punktiem (7:9), tomēr pieredzējušās „Moments" frisbijistes neizlaida uzvaru no rokām – spēles gala rezultāts 13:8.

Sieviešu grupā regulāro sezonu kopvērtējuma pirmajā vietā noslēdza „Moments" (Ogre), kurai seko „KCN Rīga" un „SalsaPils" vienības. Pēdējā spēļu kārtā novērotais liek domāt, ka izslēgšanas spēlēs un cīņā par čempionu titulu 2.-3. aprīlī redzēsim vēl kādu pārsteigumu.

Vīriešu grupā notika vienas no pēdējām kārtas spēles. Par pirmo dienas pārsteigumu parūpējās Salaspils komanda „Butterflies", kas spraigā spēlē ar rezultātu 12:11 pārspēja Ogres komandu „Outlawz". Jau spēles sākumā salaspiliešiem izdevās izvirzīties vadībā ar +3 punktiem (5:2), tomēr ogrēnieši spēja izlīdzināt rezultātu un izvirzīties vadībā (7:6). Turpinājumā te viena, te otra komanda vēlreiz pārņēma vadības grožus, līdz „Outlawz" ieguva lielāko pārsvaru šajā spēlē +2 (11:9), bet „Butterflies" nepadevās un teicami nospēlēja spēles galotni gūstot trīs bezatbildes punktus un burtiski izraujot uzvaru (12:11). Pēdējā punktā ar aizsardzību izcēlās „Butterflies" frisbijists Mārtiņš Gusārs (#7), kas noķēra arī pēdējo uzvaras punktu zonā pēc Daiņa Reihmaņa (#13) piespēles.

Par otru dienas pārsteigumu parūpējās jau pieminētā Ogres komanda „Outlawz", kas sarūpēja šosezon pirmo zaudējumu pērnā gada čempionvienībai „Hardcore Ultimate" (Rīga) – 13:12. Spēle noritēja ātrā tempā, ogrēnieši sāka ar uzbrukumu un ne reizi neļāva pretiniekiem izvirzīties vadībā. Spēles izskaņā „Outlawz" ieguva divu punktu pārsvaru (12:10), bet rīdzinieki spēja izlīdzināt rezultātu (12:12). Pēdējais punkts ilga 9 minūtes, kuru laikā katras komandas frisbijisti izcēlās ar aizsardzību, tomēr pēdējo vārdu teica ogrēnieši, kad pēc Ģirta Betmaņa (#0) piespēles disku zonā ķēra Egils Drabe (#9).

Sīva spēkošanās izvērtās arī „Butterfies" (Salaspils) un „Ultimate Decision RTU" (Rīga) duelī, kur pārāki izrādījās rīdzinieki – 11:9. Lielāko spēles daļu vadībā ar minimālu pārsvaru atradās salaspilieši, līdz pie rezultāta 9:8 vadību pārņēma „UD RTU" frisbijisti, kas to noturēja līdz spēles beigām.

Pēdējās divas Latvijas frisbija čempionāta regulārās sezonas kārtas vīriešu grupā tiks aizvadītas 26. martā Ogrē un 27. martā Rīgā, bet 2.-3. aprīlī notiks izslēgšanas spēles, kurās tiks noskaidroti jaunie Latvijas frisbija čempioni.

Vairāk informācijas par Latvijas Frisbija čempionātu var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV