Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Uz Ķīšezera notiks Eiropas Kausa ceturtais posms ziemas vindsērifngā

Dace Kurpniece, 14.03.2011. 14:21

No 18. līdz 20.martam pavasara saulē tiek plānots noslēdzošais Eiropas kausa posms ziemas vindsērfingā. Plānotā notikuma norises vieta - Rīga, Ķīšezera akvatorija, vindsērfinga Kluba 360 teritorijā ar centrālo sacensību dienu - sestdienu.
Uz Ķīšezera notiks Eiropas Kausa ceturtais posms ziemas vindsērifngā

Lai gan marta trešā dekāde šķietami jau ir pavasaris un ledus esamība uz ezera daudziem šķiet visai relatīva, sacensību organizators – Ziemas vindsērfinga Klubs – apgalvo, ka marta saule nebūt nav šķērslis sacensties uz ledus ar ledus dēļiem un skaisti noslēgt kārtējo sezonu. Tagad svarīgākais ir sagaidīt atbilstošu vēja prognozi, lai sacensības norisinātos kvalitatīvi un sezonas noslēgumam atbilstoši.

Šogad divi Eiropas kausa posmi notikuši Lietuvā un Somijā; Igaunijas posmā pievīla vējš. Lielākos laurus sacensībās plūkuši latviešu braucēji Jānis Preiss un Aleksandrs Ļeontjevs. Uz Latvijas posmu sagaidāmi sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas, varbūt arī kāds Krievijas pārstāvis. Sacensības notiks trīs dienas – no 18.līdz 20.martam, tās plānots izvest slaloma, kursa un frīstaila disciplīnās un visticamāk pulcēs ne tikai desmitiem dalībnieku, bet arī lielu skatītāju un atbalstītāju pulku. Tomēr, ja pamainīsies laika prognoze, sacensību daļa, par to iepriekš paziņojot, var tikt pārcelta uz kādu citu akvatoriju Rīgas tuvumā.

Jāpiemin, ka 2009.gadā Pasaules čempionāts ledus un sniega burāšanā notika Latvijā un par pasaules čempionu kļuva mūsu pašu Jānis Preiss, kurš arī šogad kopā ar citiem Latvijas sportistiem mūsu valsti pārstāvēs Somijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV