Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas Studentu frisbija čempionātā uzvar RTU un LU

Dainis Jakovels, 15.03.2011. 09:46

Nedēļas nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, tika noskaidroti Latvijas Studentu frisbija čempioni. Vīriešu komandu konkurencē triumfēja pērnā gada vicečempioni Rīgas Tehniskā universitāte. Sieviešu grupā čempionu titulu nosargāja Latvijas Universitates frisbijistes, kas saņēma arī „spēles gara" balvu. Vīriešu grupā šī balva tika piešķirta otrai Rīgas Tehniskās universitātes komandai.
Latvijas Studentu frisbija čempionātā uzvar RTU un LU

Vīriešu grupā startēja deviņas augstākās izglītības iestāžu komandas. Šogad turnīrā dalību ņēma arī viena lietuviešu komanda no Viļņas Pedagoģijas universitātes, kas pusfinālā tikās ar citu studentu sacensību debitanti Rīgas Tehnisko koledžu. Lai arī spēles lielāko daļu vadības groži bija rīdzinieku rokās, tomēr izskaņā leiši spēja pārņemt iniciatīvu un saspringtā galotnē izcīnīt uzvaru – 9:8.

Otrs pusfināls bija savedis kopā abu iepriekšējo čempionātu finālistus – Liepājas universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). Lai arī šīs spēles sākumā rīdzinieki spēja izvirzīties vadībā ar 3 punktu pārsvaru (4:1), tomēr liepājnieki nepadevās un turpinājumā spēja izlīdzināt rezultātu (8:8). Kad tablo vēstīja rezultātu 9:9, bija atlicis izspēlēt pēdējo spēles punktu – RTU uzbrukumu veiksmīgi noslēdza Mārtiņš Taurenis (#1) pēc Ģirta Betmaņa (#0) piespēles.

Fināla maču veiksmīgāk sāka Viļņas Pedagoģijas universitātes komanda, izvirzoties vadībā ar 2:0. Rīgas Tehniskās universitātes frisbijisti spēja diezgan ātri izlīdzināt spēles gaitu un pārņemt vadību (4:3), ko vairs neatdeva. Finālspēlei punktu pielika RTU komandas kapteinis Rūdolfs Sniķersproģis (#27), ķerot disku zonā pēc Ginta Mucenieka (#11) piespēles – 13:10. Iepriekšējo divu gadu finālistiem, beidzot izdevās sasniegt augstāko virsotni – izcīnīt čempionu titulu.

Spēle par trešo vietu sākās ar Liepājas universitātes dominanci (3:0), tomēr Rīgas Tehniskās koledžas frisbijisti spēja savākties un panākt spēlē līdzsavru (6:6). Turpinājumā komandas pāris reizes apmainījās vadības grožiem, pēdējā punktā veiksmīgāk nospēlēja rīdzinieki – Dainis Teteris (#8) ar veiksmīgu ķērienu zonā pēc Martiņa Gusāra (#7) piespēles nodrošināja bronzas medaļas Rīgas Tehniskajai koledžai.

„Spēles gara" balvu citu komandu vērtējumā par pozitīvu attieksmi un godprātīgu spēli ieguva Rīgas Tehniskās universitātes otrā komanda.

Sieviešu grupā piedalījās sešas komandas. Grupas apļa spēles bez zaudējumiem noslēdza pērnā gada čempiones Latvijas Universitātes vienība, pārlieciņoši nodrošinot sev vietu finālā. Kā vēlāk izrādījās, tad izšķirošā spēle par otru vietu finālā tika aizvadīta starp pirmā studentu čempionāta finālistēm Rīgās Tehnisko universitāti un Liepājas universitāti. Spēle noritēja punkts punktā, komandām pārmaiņus pārņemot vadību, tomēr pēdējā punktā veiksmīgāk nospēlēja rīdzinieces – Zane Zamarina (#4) guva uzvaras punktu pēc Ievas Grabes (#67) piespēles – 9:8.

Arī šogad finālā tikās Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes komandas. Jau no spēles sākuma vadībā izvirzījās LU frisbijistes, bet izšķirošais cīņas lūzumpunkts notika pie rezultāta 4:3, kad Latvijas Universitāte guva piecus bezatbildes punktus, panākot 6 punktu pārsvaru. Spēles izskaņā ar aizsardzību izcēlās Lāsma Kublicka (#88), bet punktu spēlei pielika Līva Intenberga (#5) pēc Samantas Dušeles piespēles (#8) – LU nosargāja čempionu titulu, uzvarot ar 13:5, kā arī ieguva „spēles gara" balvu citu komandu vērtējumā.

Cīņā par bronzas medaļām tikās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) un Liepājas universitāte. Sīvā spēlē sākumā vadībā izvrzījās LSPA frisbijistes, tomēr turpinājumā vadību pārņema liepājnieces, uzvaru nesošo punktu guva Zane Staņeviče (#5) pēc Gintas Ašmanes (#23) piespēles.

Sacensību noslēgumā tika sumināti arī labākie spēlētāji katrā grupā. Par vērtīgākajiem tika atzīti Mārcis Skudra (LiepU) un Līva Intenberga (LU), kas izpelnījās arī rezultatīvāko spēlētāju titulus ar visvairāk ķertajiem punktiem zonā. Katra gūtā punkta neatņemama sastāvdaļa frisbijā ir pēdējā rezultatīvā piespēle – par labākajiem spēlētājiem uzbrukumā tika atzīti Reinis Otisons (RTK) un Samanta Dušele (LU). Nozīmgu devumu cīņai par uzvaru dod veiksmīgas aizsardzības epizodes, pārtverot vai izsitot lidojošu disku pretinieka uzbrukumā, kā labākie spēlētāji aizsardzībā tika sveikti Kristaps Landmanis (LiepU) un Lāsma Kublicka (LU).

Latvijas Studentu frisbija čempionāts tiek rīkots divas reizes gadā – decembrī Valmierā jaukatajā grupā, martā Rīgā vīriešu un sieviešu grupās. Jauktajā grupā 2010. gada nogalē atkārtoti triumfēja Latvijas Universitātes komanda, finālā uzvarot Rīgas Tehnisko universitāti (13:7), kā arī saņemot „spēles gara" balvu.
Vairāk informācijas par Latvijas Studentu frisbija čempionāta rezultātiem var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.

Sacensības organizēja frisbija klubs „Ultimate Decision" sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju, atbalstīja Latvijas Universitāte un Red Bull.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV