Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Sākas pirmklasnieku sporta sacensības "Skrienam sportot"

Skrienam sportot, 21.03.2011. 09:23

Šodien, 21.martā, tiek dots starts pirmajām Rīgas sporta sacensībām pirmklasniekiem "Skrienam sportot", kurās, patronu – sabiedrībā populāru cilvēku vadībā pirmo klašu audzēkņi sacentīsies florbola, basketbola un futbola disciplīnās. Lielās finālsacensības ir gaidāmas 26.aprīlī.

Projekta galvenie iniciatori un idejas autori ir Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Florbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Skolu Sporta federācija un Latvijas Televīzija.

Projekta vadītājs, Sandris Vaļģis, komentējot sacensību nepieciešamību atzīst, ka "Šobrīd jaunāko klašu grupu bērniem netiek organizētas sporta sacensības, un, mūsuprāt, ir ļoti būtiski jau no pirmajām skolas dienām radīt bērnos interesi par sportu un aktīvu dzīves veidu". Savukārt, atbildot uz jautājumu, kādēļ sacensības tiek organizētas tieši šajos trīs sporta veidos, Sandris atbild: "Basketbols ir Baltijas reģionā populārākā sporta spēle, ļoti viegli pieejams un spēlējams, to var spēlēt jebkura gadagājuma cilvēki. Florbols šobrīd ir Latvijā visstraujāk augošākais sporta veids, savukārt, futbols ir pasaules sporta veids nr.1 – šodien ar to visā pasaulē aktīvi nodarbojas vairāki miljoni cilvēku."

Sacensībās piedalās pirmās klases, kuras līdz 31. martam ir iesniegušas 3 stafetes ar basketbola, florbola un futbola elementiem, sagatavojušas fotoreportāžu ar 3 - 5 fotogrāfijām vai video materiālu par sporta dzīvi klasē. Nākamajā sacensību kārtā(ceturtdaļfinālā) tālāk tiek izvirzītas 16 komandas, no kurām pusfinālā startēs 8 klases. Fināla sacensībās, 26.aprīlī veiklākās klases tiks pie vērtīgām balvām - biļetēm uz basketbola, florbola un futbola spēlēm Latvijā, biļetes uz izrādi "Pepija Garzeķe" Latvijas Leļļu teātrī visai klasei, un pirmās vietas ieguvēji varēs kārtīgi atpūsties akvaparkā Lietuvā! Visas sacensības ir paredzētas BA "Turība" sporta zālē (Adrese: Graudu iela 69, Rīga).

Sīkāka informācija par sacensību nolikumu, norises laiku un vietu ir pieejama www.skrienamsportot.lv

Sacensību norisei būs iespējams sekot līdzi septiņos LTV1 raidījumos sestdienu rītos, no 16. aprīļa.

"Skrienam sportot" atbalsta: Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Florbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Skolu Sporta federācija, kā arī Latvijas Televīzija.

Informatīvi atbalsta: Radio SWH, Delfi, Draugiem.lv, Ilustrētā Junioriem, BA Turība, Latvijas leļļu teātris.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV