Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Noskaidroti Latvijas čempioni ledusburāšanā

Ģirts Avotiņš, 21.03.2011. 16:23

Pēc vairāku nedēļu gaidīšanas 19. un 20. martā Ķīšezerā beidzot bija labvēlīgi laikapstākļi, lai noskaidrotu Latvijas 2011. gada čempionus ledusburāšanā. Kopš februāra sākuma nepietiekama vēja stipruma un biezās sniega segas dēļ čempionātu nācās vairākkārt pārcelt. Latvijas 2011. gada čempiona titulus ledusburāšanā izcīnīja Matīss Alviķis – DN klasē, un Herberts Miezītis – Ice-Optimist klasē.
Noskaidroti Latvijas čempioni ledusburāšanā

Pirmajos trijos DN klases ledusjahtu sacensību braucienos uzvaras izcīnīja Madars Alviķis, izvirzoties vadībā cīņā par čempiona titulu, taču jau ceturtajā braucienā pirmais bija Madara brālis Matīss Alviķis, kurš šogad no latviešu ledus burātājiem uzrādīja vislabāko sniegumu Eiropas ledusburāšanas čempionātā, izcīnot 10. vietu prestižajā Zelta flotē.

Otrajā sacensību dienā pūta daudz stiprāks vējš, kas krietni izmanīja sacensību rezultātus. Pirmās dienas līderis Madars Alviķis vairs nespēja cīnīties ar saviem sīvākajiem konkurentiem. Stafeti cīņai par čempiona titulu pārņēma Matīss Alviķis, kurš uzvarēja trijos no pieciem otrās dienas braucieniem, tādējādi nodrošinot drošu uzvaru čempionāta kopvērtējumā. Atlikušās divas otrās dienas braucienu uzvaras izcīnīja Raivo Elnionis, kura rezultātu čempionāta kopvērtējumā sabojāja tehnisku iemeslu dēļ izlaists pirmais brauciens un izstāšanās otrajā braucienā. Sudraba medaļu DN klasē izcīnīja Gatis Graudums, kurš tikai par vienu punktu kopvērtējumā apsteidza pirmās čempionāta dienas līderi, bronzas godalgas ieguvēju Madaru Alviķi.

Bērniem un jauniešiem, kuri startē ar Ice-Optimist klases ledusjahtām, pirmajā čempionāta dienā izdevās veikt tikai vienu sacensību braucienu, tajā uzvaru izcīnīja Matīss Jurgenovskis, aiz sevis atstājot Ēriku Zvilnu, Herbertu Miezīti un pārējos čempionāta dalībniekus. Nākamās dienas pirmajā braucienā ļoti labu rezultātu uzrādīja Edvards Stīpnieks, taču atlikušajos braucienos nespēja atkārtot līdzīgu sasniegumu un palika ārpus godalgoto trijnieka. Nākamajos trijos braucienos uzvarēja Herberts Miezītis, kas viņam ļāva čempionāta kopvērtējumā par trijiem punktiem apsteigt Matīsu Jurgenovski un kļūt par Latvijas čempionu. Trešo vietu čempionātā un bronzas medaļu ieguva Ēriks Zvilna.

Latvijas 2011. gada čempionus ledusburāšanā rīkoja nacionālā burāšanas autoritāte – Latvijas Zēģelētāju savienība – sadarbībā ar Latvijas DN ledusburāšanas asociāciju. Plašāku informāciju un rezultātus iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv

Foto: burasanasskola.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV