Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latviešiem zelts un sudrabs frisbija turnīrā Igaunijā

Dainis Jakovels, 23.03.2011. 11:47

19.-20. martā Tallinā norisinājās starptautiskais frisbija turnīrs „Kick in the Kok 2011", kurā piedalījās komandas no Baltijas un Skandināvijas valstīm, kā arī Krievijas. Vīriešu grupā piekto gadu pēc kārtas triumfēja pašreizējie Latvijas čempioni „Hardcore Ultimate" (Rīga), kas spraigā finālspēlē pārspēja lietuviešu vienību „Vorai". Sieviešu konkurencē zelta godalgas izcīnīja Krievijas komanda „Cosmic Girls", aiz sevis atstājot latviešu „SalsaPils" (Salaspils), kas ieguva „Spēles gara" balvu.
Latviešiem zelts un sudrabs frisbija turnīrā Igaunijā

Vīriešu grupā 13 komandu konkurencē piedalījās četras latviešu vienības – „Hardcore Ultimate" (Rīga), „Wild Things" (Salaspils), „Outlawz" (Ogre) un „Ultimate Decision RTU" (Rīga). Tikai viena Latvijas komanda spēja kvalificēties pusfināliem, kur „Hardcore Ultimate" pretī stājās somu vienība „Ground Zero", spraigā spēlē rīdzinieki bija pārāki ar rezultātu 10:8. Otrā pusfinālā uzvaru svinēja lietuviešu komanda „Vorai", ar 8:7 pārspējot pašreizējos Lietuvas čempionus „BS".

Finālā tikās latviešu „Hardcore Ultimate" un lietuviešu „Vorai". Jāmin, ka apakšgrupas spēlē šo komandu duelis beidzās ar rīdzinieku bezierunu kapitulāciju – 3:11. Izskatījās, ka finālā laukumā devās cita „Hardcore Ultimate" komanda – spēle noritēja punkts punktā, komandām pārmaiņus pārņemot vadību, tomēr izskaņā precīzāk un veiksmīgāk nospēlēja latviešu vienība, svinot uzvaru ar 13:12.

Pārējās latviešu komandas turnīru noslēdza: 7. vietā „Wild Things", 8. vietā „Ultimate Decision RTU" un 11. vietā „Outlawz". „Spēles gara" balvu citu komandu vērtējumā saņēma mājinieki „FreezeB".

Sieviešu grupā starp 10 komandām startēja arī trīs latviešu vienības – „SalsaPils" (Salaspils), „KCN Rīga" un „Ultimate Decision RSU" (Rīga), pēc apakšgrupu spēlēm cīnu par medaļām turpināja tikai salaspilietes. Pusfinālā „SalsaPils" tikās ar mājinieku komadu „4est", svinēja uzvaru – 11:7. Otrā pusfinālā divu krievu komandu duelī starp „Cosmic Girls" un „Dogma" ar rezultātu 11:6 pārākas izrādījās kosmiskās meitenes.

Finālā spēkiem mērojās latviešu „SalsaPils" un krievu „Cosmic Girls". Krievijas komanda spēlēja precīzāk un pārliecinošāk, svinēja uzvaru ar rezultātu 15:8. Jāizceļ, ka salaspilietes saņēma „spēles gara" balvu par pozitīvu attieksmi un godprātīgumu.
Pārējās latviešu komandas turnīru noslēdza: 7. vietā „KCN Rīga" un 9. vietā „Ultimate Decision RSU".
Vairāk informācijas par turnīru var rast Tallinas Frisbija kluba mājas lapā www.frisbee.ee.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV