Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Sezonas pirmajā endurokrosā spraiga cīņa starp enduro un motokrosa sportistiem

Agnese Evarsone, 28.03.2011. 12:17

26. martā Liepājā "Laumas" mototrasē šosezon pirmo reizi uz starta stājās endurokrosa un motokrosa braucēji, lai cīnītos par uzvaru Latvijas čempionāta endurokrosā 1. posmā. Kopumā sacensībās piedalījās 113 sportisti, astoņās solo motociklu klasēs un trīs kvadraciklu klasēs.

Līdz ar tādiem motokrosa braucējiem kā Lauris Freibergs, Niks Apfelbaums un brāļi Roberts un Augusts Justi, smilšainajā trasē cīnījās pazīstamākie Latvijas endurokrosa braucēji, Edgars Siliņš, Lauris Ermanis, un brāļi Vinteri. Līdz pat startam, sportistu un skatītāju vidū mainījās prognozes par iespējamajiem klašu līderiem, vai tie būs enduristi vai tomēr motokrosisti. Divu stundu ilgais brauciens pierādīja, ka vienlīdz spēcīgi ir abu sporta veidu pārstāvji, jo, lai arī motokrosa braucējiem šoreiz izdevās vairākās klasēs iegūt augstākās pjedestāla vietas, enduristi nebūt neatpalika, un smagajās trases smiltīs uzrādīja lieliskus rezultātus.

Latvijas čempionāta ieskaitē 85cc klasē pirmais bija Kristers Drevinskis, otrais - Reinis Palkalvnieks, trešais - Ralfs Priede. E1 klasē ātrākais bija Roberts Justs, otrais - Edgars Siliņš, trešais - Toivo Nikopensius. E2 klasē pirmais finišēja Lauris Freibergs, aiz viņa - Augusts Justs, bet trešais - Niks Apfelbaums. E3 klasē labāko sniegumu uzrādīja Kristaps Bajārs, otrais - Tonu Kallast un trešais - Einārs Vinters. Senioru klasē pirmais bija Ivars Telle, aiz viņa - lietuvietis Danielius Žostautas, bet kā trešais finišu sasniedza Igors Povars. Kvadru Open klasē pirmais - Kristaps Smiltnieks, otrais - Gints Lūsis, trešais - Raimonds Zalkovskis.

LaMSF kausa izcīņas ieskaitē Hobiju klasē pirmās divas vieta ieņēma Igaunijas sportisti Egon Ypraus un Ermo Brecher, bet tūlīt aiz viņiem Latvijas sportists Jurijs Žižkuns. C klasē pirmais - Kārlis Liepiņš, otrais - Ainis Plešņa un trešais - Zigmārs Strautmanis. Veterānu klasē pirmais finišēja lietuvietis Ričardas Dounelavičius, otrais - Anatolijs Povars. Kvadru ATV klasē līdz 750cc pirmais Kaspars Gribusts, bet Kvadru ATV klasē virs 750cc pirmais Taavi Raadik no Igaunijas, otrais Kārlis Soika, trešais Edgars Liepiņš.

Nākošais Latvijas un Baltijas čempionāta posms endurokrosā notiks 9. aprīlī Tukumā, Ķesterciema karjerās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV