Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Ventspilī notiks plašas grūtās kāpšanas sacensības „Ventspils Open 2011"

Eduards Rēns, 07.04.2011. 10:27

Ventspilī, 4. un 5. jūnijā notiks plašas sacensības kāpšanas sportā „Ventspils Open 2011", kurās dalībniekiem gan no Latvijas, gan ārvalstīm būs iespēja salīdzināt savus spēkus un prasmes grūtajā kāpšanā.

Pēdējos gados Latvijas sportistiem nav bijis daudz izdevību piedalīties grūtās kāpšanas sacensībās, kas notiktu pēc starptautiskajiem standartiem, tādēļ organizatori cer, ka šīs sacensības kļūs par ikgadēju tradīciju, pulcējot Latvijas un visa Baltijas reģiona spēcīgākos kāpējus.

Trases veidos viens no labākajiem Latvijas kāpšanas sporta pārstāvjiem Rolands Ruģēns. Viņš stāsta, ka izmantos visas sporta nama „Centrs" atklātās kāpšanas sienas dotās iespējas un pateicoties tās reljefam maršruti būs ļoti interesanti, katrs ar savu specifisku odziņu.

Pirmajā sacensību dienā sestdien, 4. jūnijā visas dienas garumā notiks kvalifikācija, kuras laikā katram sportistam būs jāveic divi maršruti, bet pašiem labākajiem svētdienas finālos- viens maršruts.

Sacensības rīko Ventspils kāpšanas sporta klubs ar Olimpiskā centra „Ventspils", tūrisma un aktīvās atpūtas veikala „Virsotne" atbalstu un outdoor ekipējuma un apģērba kompānijas MARMOT (ASV) atbalstu.

Pieteikšanās, nolikums un aktuālākā informācija atrodama mājas lapā www.cityclimbers.lv.

Grūtā kāpšana ir viena no kāpšanas sporta disciplīnām un izmanto tā saucamo apakšējo drošināšanu. Trases ir sarežģītas, un par uzvarētāju kļūst sportists, kurš maršrutu izkāpj vistālāk. Šī disciplīna prasa ne tikai spēku un izturību, bet arī psiholoģisko gatavību, taču garantē aizraujošu līdzi jušanu skatītājiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV