Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ar grandiozu ,,Bezceļu festivālu'' atklāj piedzīvojumu enduro sezonu

Agnese Evarsone, 12.04.2011. 09:38

2. un 3. aprīlī Ēdolē notika apvienotais ,,Bezceļu braucēju festivāls'', kas Latvijā norisinājās pirmo reizi. Sadarbojoties Latvijas Motosporta Federācijas Enduro komisijai, kuru pārstāvēja Moto piedzīvojumu klubs ,,apPasaule'' ar Latvijas Automobiļu Federācijas Trofi Reidu komisiju, kuras galvenie pārstāvji bija SIA ,,ATV centrs'' ikgadējā Kurland Trophy reida organizatori, Ēdolē divu dienu garumā norisinājās spraigas sacensības. Kopā uz starta stājās un dubļainās trases speciālajos uzdevumos mijās motocikli, kvadricikli un automašīnas. Kā atzīst paši sportisti, šāds kopīgs pasākums bijis ļoti interesants gan no dalībnieku viedokļa, gan skatītāju, jo vietās, kur abu čempionātu trases savienojās vienā, bijis interesanti vērot, kā šo trases posmu veic smagie džipi, un arī pašiem izmēģināt to izbraukt ar salīdzinoši vieglāko mototehniku.
Ar grandiozu ,,Bezceļu festivālu'' atklāj piedzīvojumu enduro sezonu

Latvijas čempionāta Piedzīvojumu enduro ieskaite notika divās klasēs - apvienotajā Sporta kvadru un solo motociklu klasē un Hobiju klasē. Attiecīgi Sporta klasē un sacensību absolūtajā vērtējumā uzvarēja komanda ,,UPSS,'' kurā kopīgiem spēkiem cīnījās brāļi Vitālijs un Mareks Mateiko. Brāļi savus tuvākos sekotājus sporta klasē un arī absolūtajā vērtējumā, komandu ,,Bebri'' (Ainārs Roze un Juris Sprukulis) apsteidza par gandrīz 50 punktiem, kas Piedzīvojumu enduro sacensībās ir īpaši ievērojams rezultāts. Trešie sporta klasē finišēja komanda Nani Luto ar Didzi Zariņu un Raivi Skarstiņu pie kvadraciklu stūrēm. Hobiju klasē maksimālo punktu skaitu ieguva komanda ,,KM Sigulda,'' kurā startēja Mareks Grahoļskis un Kaspars Liepiņš, aiz sevis atstājot komandu ,,Jurīši'' ar diviem ļoti pieredzējušiem enduro sportistiem - Juri Deičmani un Juriju Žižkunu. Trešie Hobiju klasē finišēja komanda ,,Pēteri'' (Aivars Bogdanovs un Kristpas Remess).

MPK ,,apPasaule'' Kluba kausa ieskaitē startēja Iesācēju klases un Velo klases sportisti. Iesācēju klasē pirmo vietu izcīnīja komanda ,,Tanki dubļus nebaidās'' (Arnis Blūmfelds un Mareks Ķikurs). Kā otrie finišēja komanda ,,Purva Āpši'' (Guntis Šneiders un Dzintars Bortiņš), bet trešajā vietā - komanda ,,AEB'' (Kristaps Brutāns un Dainis Dreimanis). Velo klasē pirmā vieta pieredzējušajiem Piedzīvojumu enduro dalībniekiem, komandai ,,Hugo un Ko'' (Aivars Bisenieks un Māris Linde), otrā vieta - komandai ,,Nordi,'' kurā startēja Ainārs Balodis un Edgars Šmits, bet trešā vieta - komandai ,,Resnais Susurs'' (Ainārs Cīrulis un Māris Avotiņš).

Nākošais Latvijas čempionāta Piedzīvojumu enduro posms notiks 28. un 29. maijā Gulbenē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV