Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas čempionu motokrosā noskaidros astoņos posmos

Kaspars Kuļikovs, 18.04.2011. 16:19

Motokrosa sezona Latvijas čempionātam šogad tiks atklāta Aizputē Misiņkalna mototrasē, kur Lieldienās – 23.un 24.aprīlī paredzēts pirmais sacensību posms. Kopumā Latvijas čempionātam šogad paredzēts astoņu posmu sacensību seriāls, kas ir vienīgās Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) organizētās A klases atklātā tipa sacensības motokrosā.
Latvijas čempionu motokrosā noskaidros astoņos posmos

„2011.gadā Latvijas čempionāts motokrosā tiks rīkots 8 posmos, kas nav ne mazāk, ne arī vairāk kā iepriekšējā gadā," informē LaMSF komisijas vadītājs Ēriks Pīlādzis „un šis būs vienīgās A kategorijas sacensības Latvijā, kur iespējas piedalīties būs arī tādām klasēm kā blakusvāģiem (BV), mazajiem (MX- 50, MX-65, MX-85), kvadru klasēm – Kvadri-50, Kvadri-100, Kvadri-200 ar atsevišķiem iebraucieniem. Esmu pārliecināts, ka šogad 2011.gadā mūs priecēs daudzi labi organizatori un augstas kvalitātes motokrosi!"

Kādas izmaiņas gaida pašus sportistus, kuri plāno startēt Latvijas čempionātā?

„Izmaiņas skars vairākas klases. Ja pagājušajā gadā Latvijas čempionātā bija 26 klases, tad šogad nolūkā celt Latvijas čempionāta prestižu pašām pamat klasēm un komisijai uzklausot dažādus viedokļus, vienbalsīgi nolēmām, ka MX-iesācēji, MX-H14, MX-H30, KVADS-iesācēji un KVADS-hobiji klasēm jābūt Latvijas Kausa izcīņā. Tāpat papildus radītas atsevišķas jaunas klases. MX1-2T klase (2 taktu motocikli no 150cc- 500cc), lai veicinātu to daļu sportistu, kuri savā sportistu gaitā ir izvēlējušies startēt ar 2 taktu motocikliem vai dažādu citu iemeslu dēļ, piemēram, finansiālu vai braukšanas stila. MX2-2T (2 taktu motocikli no 100cc- 144cc) klase radīta vairāk domājot par jauniešiem, kuri pāriet no MX-85 klases uz lielāku. Starp citu šai klasei ir Eiropas čempionāts jauniešiem līdz 17 gadiem, tomēr mēs atļausim startēt visiem bez vecuma ierobežojumiem" uzsāk Aivars Ābols, LaMSF komisijas pārstāvis.

„Tajā pašā laikā ir likvidētas daļa A1 un A2 klases, jo šo klašu sportisti ir ierindojušies trijniekā un desmitniekā MX-1 un MX-2 klašu kopvērtējumā, kas apliecina to, ka amatieru klašu sportisti ir sasnieguši augstu meistarības līmeni un var jau konkurēt ar vadošajiem mūsu valsts sportistiem. Līdz ar to šiem sportistiem vērtīgāk savai meistarības pilnveidošanai ir startēt vienā ieskaitē ar stiprākiem".

Papildus Latvijas čempionātā ir padomāts par Veterāniem KVADS klasē, jo izrādās arī šeit ir veterāni. Vēl KVADS-50, KVADS-100, KVADS-200 klasēs Latvijas čempionāts atgriežas pie iepriekšējās 2009. gada formulas, jo sīkāks sadalījums kā bija 2010.gadā sevi neattaisnoja.

Domājot par godīgākas un pareizākas cīņas radīšanu trasē, ir veiktas nelielas korekcijas ieskaitē un dalības maksās starp dažādu vecuma sportistiem. Piemēram, par ieskaiti braucienos, lai sportists gūtu punktus tiem ir obligāti jānobrauc 50% MX-50 un KVADS-50 klasēs, 60% MX-65 un KVADS-100 klasēs, savukārt pārējās klasēs 75%. Ja sportists nebūs veicis šos attiecīgos procentus, tad vieta, protams, braucienā tiek iegūta, bet ieskaites punktus tas negūst. Savukārt par dalības maksām nolemts, ka sportisti MX-85, MX-iesācēji, MX-H14, MX-H30, KVADS-200, KVADS-iesācēji, KVADS-hobiji klasēs, kam ir atbilstošs vecums, otrā dienā drīkstēs startēt Latvijas čempionātā par pazeminātu dalības maksu 7 Ls + 3 Ls par transportieri. Piemērojot Eiropas standartus MX-85 klasē sākot ar 2012.gadu sportisti drīkstēs startēt līdz 14 gadiem, kā arī sākot no 2012.gada MX- iesācēji klases sportisti, kuri būs ierindojušies kopvērtējumā pirmajās trijās vietās, nedrīkstēs startēt šajā klasē atkārtoti.

Kādas izmaiņas būs komandu vērtējumos?

Izmaiņas Latvijas čempionātā komandām paredz, ka vienam klubam tagad varēs būt divas komandas – viena pieaugušo, otra bērnu. Līdz ar to ieskaites bērnu komandām nesīs tikai bērnu klases, bet pieaugušiem tikai pieaugušo klases. Ar šo gadu nav vairāk kluba ieskaite, bet vienam klubam ir divas komandas.

Jaunums – Latvijas Lielais kauss!

Latvijas Lielais kauss ir ceļojošais kauss un tiks izcīnīts Latvijas atklātā bērnu un pieaugušo klubu čempionātā. Šī kausa izcīņā piedalīsies visi bērnu un pieaugušo klubi, kuri piedalās Latvijas čempionātā un par tā ieguvējiem var kļūt klubs, kuram kopvērtējumā ir lielāks kopējais punktu skaits.

Latvijas Lielā kausa ieguvējs saņems arī naudas prēmiju EUR 1000.00 vērtībā. Papildus uzvarētāju klubs savā īpašumā uz patstāvīgu lietošanu saņems arī māksliniecisku veidojumu, kurā tiks attēlots Latvijas Lielais kauss.

Latvijas čempionāts motokrosā – labākie organizatori, labākajās Latvijas trasēs!

„Latvijas motokrosa attīstības modelī motokrosa komisijas uzdevums ir attīstīt motokrosu visos sacensību līmeņos sākot ar pašu augstāko – Pasaules un Eiropas čempionātiem beidzot ar visvienkāršākajām C kategorijas sacensībām, dodot iespēju piedalīties motokrosā visiem sportiskās sagatavotības un finanšu iespēju līmeņu sportistiem. Es domāju, ka šis gads būs liels solis uz priekšu. Latvijas čempionātus organizēs labākie organizatori, labākajās Latvijas motokrosa trasēs visos Latvijas reģionos visaugstākajā līmenī" par Latvijas čempionātu motokrosā komentē Ēriks Pīlādzis.

„Ņemot vērā 2010.gada pieredzi tika optimizēts motociklu klašu sadalījums. Šogad Latvijas čempionāts ir atvērts ārzemju komandu dalībai bērnu un jauniešu klubu un pieaugušo klubu čempionātā. Tāpat valstu čempionātu izvešanai, mēs ar Lietuvas un Igaunijas motosporta federācijām, esam panākuši vienošanos par kalendāru, tas ir savstarpēji saskaņots un izstrādāts. Paralēli notiek sarunas ar Krievijas un Baltkrievijas motosporta federācijām par sportistu piedalīšanos mūsu valstu čempionātos. Izmantojot Latvijas stratēģiski izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu un motokrosa komisijas izstrādāto stratēģiju, 2011.gadā Latvijas čempionātam ir visas iespējas kļūt par prestižām starptautiskām sacensībām".

Latvijas čempionāta motokrosā kalendārs:

23., 24.aprīlis - 1.posms, Aizpute/Misiņkalna trase
14., 15.maijs – 2.posms, Ape/ Apes trase (paralēli notiks 38.Vaidavas kauss)

28., 29.maijs – 3.posms, Ķegums/ Zelta zirgs trase

4., 5.jūnijs – 4.posms, Stelpe/ Pīlādžu trase

18., 19.jūnijs – 5.posms, Cēsis/ Ezerkalnu trase

9., 10.jūlijs – 6.posms, Mežvidi/ Lūsēnu trase

20., 21.augusts – 7.posms, Stelpe/ Pīlādžu trase

3., 4.septembris – 8.posms, Gulbene/ Staru trase

Detalizētāka informācija ar sacensību nolikumiem un noteikumiem pieejama LaMSF motokrosa komisijas mājas lapā www.mxk.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV