Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Orientēšanās svētki Rīgā „Lieldienu balva 2011"

Sandris Lācis, 19.04.2011. 12:25

Orientēšanās klubs "Mona" kopā ar Latvijas Orientēšanās federāciju pirmdien, 25.aprīlī, rīko orientēšanās svētkus "Lieldienu balva 2011", kuri apvieno orientēšanās skrējienu sprinta distancē un taku orientēšanās sacensības. Šogad tās notiks Vecāķos. Sacensībās piedalīsies gan Latvijas orientēšanās elites skrējēji, gan visu vecumu orientēšanās sporta entuziasti – kopā vairāk kā 200 dalībnieki. Sportistiem būs jāveic orientēšanās sprinta distance 2 līdz 3 km garumā, savukārt taku orientēšanās distancē dalībniekiem galvenais uzsvars tiek likts uz precizitāti, nosakot kontrolpunktu atrašanās vietas kartē. „Lieldienu Balvu" kā Rīgas pilsētai nozīmīgu pasākumu atbalsta Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kā arī Salons „Tīne".
Orientēšanās svētki Rīgā „Lieldienu balva 2011"

Orientēšanās sprinta distances pēdējos gados kļūst arvien populārākas visā pasaulē, jo šajās sacensībās atšķirībā no klasiskajām orientēšanās disciplīnām skatītāji drīkst atrasties distancē kopā ar sportistiem un vērot viņu darbību tuvumā. Arī taku orientēšanās arvien noteiktāk ieņem savu vietu starp dažādajām orientēšanās disciplīnām.

Rīdziniekiem šī būs laba iespēja pavērot, kā sacenšas Latvijas labākie orientieristi. Būs iespēja arī pašiem iepazīties ar orientēšanās sportu un pameklēt Vecāķos izvietotos kontrolpunktus. Sacensību centrā pie Vecāķu dzelzceļa stacijas Pludmales ielā 1c no plkst. 1130 līdz 1300 būs sastopami sacensību rīkotāji, kas pastāstīs interesentiem par orientēšanās sportu un sacensību gaitu. Sportistu reģistrācija līdz plkst. 1130. Sportistu starts izlozes kārtībā no plkst. 1200. Sagaidāmie uzvarētāju laiki 10-15 minūtes. Sākot no 1200 līdz 1330 ikviens var bez iepriekšējas pieteikšanās startēt tā sauktajās DIR-PAV (pavēles) un DIR-IZV (izvēles) distancēs, kur piesakās starta brīdī un distanci veic paša izvēlētā tempā, atbilstoši sacensību kartei ar iezīmētiem kontrolpunktiem. Šie starti īpaši piemēroti jebkuram Vecāķu viesim, jo distances var apmeklēt arī ģimenes, tai skaitā izvēles distancē arī nesteidzīgi stumjot bērnu ratiņus pa Vecāķu ielām. Apbalvošana paredzēta 1400 sacensību centrā.

Orientēšanās klubs Mona dibināts 1992.gadā. Vairāk nekā 40 kluba biedri strādā vai mācās dažādās vietās, taču viņus vieno kopīga aizraušanās – orientēšanās sports. Kluba galvenās aktivitātes ir kopīgi treniņi un veselīga atpūta, kā arī piedalīšanās orientēšanās sacensībās. OK Mona biedru brīvprātīgais darbs, rīkojot Lieldienu balvu, ir veltījums orientēšanās sporta attīstībai Rīgā un visā Latvijā.

Tuvāka informācija: www.mona.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV