Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Notiks sezonas atklāšanas sacensības pajūgu braukšanā

Zane Pavlovska, 20.04.2011. 10:17

30. aprīlī Smiltenes novadā, Grundzāles pagasta „Aizvējiņos" notiks sezonas atklāšanas sacensības pajūgu braukšanā, kas vienlaikus būs arī Latvijas Jātnieku Federācijas (LJF) kausa izcīņa 1.posms.
Notiks sezonas atklāšanas sacensības pajūgu braukšanā

Sacensībās piedalīsies zirgu un poniju vienjūgu ekipāžas. Sportisti, kuri startēs ar jau pieredzējušiem zirgiem, mērosies spēkiem divās sacensību disciplīnās, taču tiem sportistiem, kuri uz sacensībām pirmo reizi vedīs jaunos zirgus, būs iespēja savu un sava zirga spējas pārbaudīt vienā, konusu šķēršļu braukšanas maršrutā. Pirmajā, visaizraujošākajā, disciplīnā – maratonā, būs jāveic sešus kilometrus garš ceļu posms, kura ietvaros būs izvietoti četri šķēršļi. Katrs šķērslis ir veidots kā mazs labirints, kur noteiktā secībā jāizbrauc apzīmētie vārti pareizā virzienā, un dalībnieku uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un bez kļūdām šos šķēršļus veikt. Otrā disciplīna ir konusu šķēršļu maršruts, kur tiek pārbaudīta ekipāžas precizitāte, zirga ātrums un paklausība. Šajā disciplīnā dalībnieku uzdevums ir veikt zināmu maršrutu starp noteikta skaita konusu pāriem, kas ir tikai nedaudz platāki par ratu riteņu nospiedumiem. Katra konusa galā ir bumbiņa, par kuras nogāšanu pie kopējā rezultāta pieskaita soda punktus. Sacensībās uzvar dalībnieks, kurš abu disciplīnu kopvērtējumā ieguvis vismazāk soda punktu.

Sacensības, ar LJF un jātnieku sporta klubs „Viktorija" atbalstu, organizē „Aizvējiņu" saimniece un pajūgu braukšanas entuziaste Siglinda Freimane.

Visas 2011.gada sacensību sezonas laikā esat laipni gaidīti arī citās Latvijas vietās, kur notiks pajūgu braukšanas sacensības, kopskaitā astoņas - Tērvetē, Ķekavā, Tilžā, Kandavā, Kocēnos un Priekulē.

Tiekamies Grundzālē, sacensību sākums plkst. 11.00!

Vairāk par pajūgu braukšanu var uzzināt www.pajugubrauksana.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV