Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pēc četru gadu pārtraukuma Latvijā notiks starptautiskās UCI Eiropas tūres riteņbraukšanas sacensības

Tija Ezeriņa, 20.04.2011. 13:33

"Jūrmala Grand Prix" – UCI Eiropas tūres 1.2 kategroijas šosejas riteņbraukšanas sacensības – šogad ir vienīgās profesionālās velosacensības Latvijā. Jau tagad tajās pieteikušās startēt 20 spēcīgas riteņbraucēju komandas no desmit Eiropas valstīm.

20.maijā plkst.12:00 uz sacensību starta līnijas stāsies 20 starptautiskās riteņbraucēju savienības kontinentālās komandas no Čehijas, Vācijas, Itālijas, Šveices, Grieķijas, Serbijas, Somijas, Rumānijas, tostarp arī Krievijas un Moldovas valsts izlases, kā arī vēl četras Latvijas komandas.

„Mēs ļoti labi redzam, ka riteņbraukšanai kā sportam Latvijā ir lieliskas perspektīvas. Mums ir aizvien vairāk daudzsološu sportistu, kas iegūst atzinību Eiropā un pasaulē. Tieši tādēļ ir svarīgi, lai arī Latvijā būtu starptautiska mēroga sacensības. Nenoliedzami, tas ir arī ieguldījums valsts ekonomikā, jo veicina Latvijas atpazīstamību, kā vietu, kur rīkot šādus sporta pasākumus, kā arī kā tūrisma galamērķi," uzsver Kaspars Tupiņš, Alpha Baltic Sport valdes priekšsēdētājs.

"Jūrmala Grand Prix" sacensības notiks slēgtā, no auto transporta norobežotā trasē, trases kopējais garums ir 182 km, kuru sportisti veiks 13 apļos, viena apļa garums ir 14 km. Savukārt skatītāji sacensības varēs vērot klātienē kā krāšņu šovu.

20. un 21.maijs – riteņbraukšanas svētki Jūrmalā
Nedēļas nogale 2011. gada 20. līdz 21. maijā kļūs par riteņbraukšanas sacensību brīvdienām Jūrmalā. Noslēdzoties 20. maija „Jūrmala Grand Prix" sacensībām, 21. maijā notiks Jūrmalas velomaratons, kurā iekļautas trīs distances: 126 km, 60km un ģimenes brauciens – 14 km.

Kā jau ziņots iepriekš, maratona garākajā distancē startēs arī Latvijas daudzsološais Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis.

Šogad īpaši patīkams pārsteigums ir sagatavots mazajiem sportistiem. Pateicoties Maxima Favorit atbalstam, bērni līdz 12 gadu vecumam uz mazo dalībnieku distancē gan velomaratonā, gan skrituļmaratonā, gan skriešanas sacensībās līdz sacensību dienai var reģistrēties bez maksas.

Jūrmalas maratoniem var reģistrēties mājaslapā www.maratoni.lv , gan reģistrācijas stendā t/c Spice 1.stāvā pie veikala Tiimari katru piektdienu, sestdienu un svētdienu. Darba laiks – no 10:00 līdz 21:00.

Aicinām interesentus reģistrēties jau laikus, jo pēc 8.maija dalības maksa paaugstināsies!

Vairāk informācijas www.maratoni.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV