Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aizvadīts "Brazīlijas Zelta duelis"

Elīna Lebedoka, 27.04.2011. 12:53

Otrajās Lieldienās, 25.aprīļa pievakarē, Pludmales sporta centrā „Brazīlija" risinājās labdarības paraugturnīrs „Brazīlijas Zelta duelis", kurā par „Brazīlijas Zelta karaļa" titulu cīnījās Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš.
Aizvadīts "Brazīlijas Zelta duelis"

Uzvarētājs netika noskaidrots, jo otrās spēles otrajā setā savainojums liedza turpināt cīņu Aleksandram Samoilovam. Mārtiņš Pļaviņš, izrādot cēlu žestu, uzvaru atdeva savainotajam pretiniekam.

Samoilovs par pārinieku izvēlējās sava tēva un trenera Genādija Samoilova jauno audzēkni, 19 gadus veco Rihardu Finsteru, savukārt Pļaviņš pieteica sava trenera Aigara Birzuļa trenēto, 18 gadus veco talantu Haraldu Regžu.

Pirmajā spēlē sīvā cīņā uzvaru ar pa setiem 2:1 izrāva Pļaviņa/Regžas duets, pēdējā setā atspēlējot 5 punktu deficītu (7:12) un uzvarot ar 15:13. Otrajā mačā Pļaviņš un Samoilovs apmainījās pāriniekiem – Mārtiņš spēlēja kopā ar Finsteru, Saša ar Regžu. Spēles otrajā setā pie rezultāta 11:6 Aleksandram kāju sarāva krampji, un cīņu nācās pārtraukt. Tā kā pirmajā setā uzvaru svinēja Samoilovs/Regža (21:16), Pļaviņš veica lielisku žestu, atdodot uzvaru savam bijušajam pāriniekam. Tādejādi pirmā „Brazīlijas Zelta dueļa" uzvarētāja kauss tika Samoilovam, bet var teikt, ka šoreiz uzvarējusi draudzība un pludmales volejbols kopumā.

Pasākuma laikā notika citas interesantas aktivitātes – norisinājās skatītāju konkursi, ar muzikālu priekšnesumu uzstājās dziedātāja Liene Candy, karstas dejas smiltīs sniedza basketbola kluba „VEF Rīga" karsējmeitenes. Tika arī izsolīti gan sportistu spēļu krekli no Pasaules Kausa posmiem, gan arī iespēja kopīgi trenēties ar abiem mūsu titulētākajiem pludmales volejbolistiem. Tā, piemēram, dziedātāja Liene Candy par iespēju aizvadīt treniņu kopā ar Samoilovu šķīrās no 105 latiem.

"Brazīlijas" direktors Edgars Buļs: „Neskatoties uz Samoilova savainojumu, Brazīlijas Zelta Duelis bija lielisks pasākums. Pateicamies sportistiem, organizatoriem, māksliniekiem, Zelta alum un citiem mūsu partneriem. Īpašs paldies skatītājiem, kuri par spīti tik labiem Lieldienu laika apstākļiem un paralēlajam hokejam, bija ieradušies kuplā skaitā. Tā kā Brazīlijas Zelta Duelis mūsu draugiem patika, ir nolemts, ka turpmāk būs regulārs. Tā būs kā laba tradīcija - neoficiāls pludmales volejbola sezonas sākums."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV