Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Dzintara Volga" un Nacionālā klase – tautas iemīļotākās autošosejas sacensības

Līga Bulmeistere, 29.04.2011. 15:47

Visi, kas pēc ilgajiem un aukstajiem ziemas mēnešiem noilgojušies pēc patiesa baudījuma autošosejas sporta pasaulē, laipni aicināti jau šajā nedēļas nogalē, 30.aprīlī - 1. maijā, uz pirmo lielo Motul autošosejas sezonas atklāšanu.
„Dzintara Volga" un Nacionālā klase – tautas iemīļotākās autošosejas sacensības

Modē atgriežas tautas sports

Īpaši gaidītas daudziem kaislīgiem autošosejas līdzjutējiem ir pagājušajā gadā dalībnieku ziņā daudzskaitlīgākās sacensības- tautas jeb Nacionālās klase un pagājušā gada neapšaubāmi labākais un aizraujošākais autošosejas jaunums- leģendārās „Dzintara Volgas" atdzimšana. „Dzintara Volga" jau kopš tās rašanās pirmsākumiem 1963. gadā, vienmēr izpelnījusies neviltotu atsaucību un mīlestību no kaislīgu auto līdzjutēju puses. Šīs sacensības pievilcība padomju laikā slēpās faktā, ka tā bija, nevis no pastāvošās valsts varas uzspiesta disciplīna, bet gan tepat Latvijā organizēta sacensība. „Dzintara Volgas" sacensības, kuras ieviesa vietējais Rīgas taksometru parka sporta klubs bija demokrātiskākas, un līdz ar to gan sportistiem, gan līdzjutējiem pievilcīgākas. Atjaunojot šīs sacensības jaunā veidolā, šīs pamatlietas ir izdevies saglabāt.

„Dzintara Volga"- bērnības sapņa piepildījums

Pirmais posms, pēc klusi iepauzētā ziemas perioda, jebkuram sportistam ir kā jauns un pirmreizējs piedzīvojums. Neziņa, ambīcijas, prieks un cīņas gars mīt katrā braucējā, kas stājas uz starta taisnes un ar patīkamu kņudoņu sirdī gaida liktenīgo starta signālu. Par atgriešanās sajūtām pēc vairāku gada pārtraukuma ar mums iespaidos dalās Jānis Kārkliņš ( 2007. gada Baltijas čempions), bet par bērnības sapņa piepildījumu atklāts ir Andrejs Paupers ( atjaunotās Dzintara Volgas 2010. pirmā ceļojošā kausa ieguvējs).

Jānis Kārkliņš stāsta: „Aktīvi iesaistījies autosportā neesmu jau vairākus gadus. Pa šiem gadiem, kamēr nebraucu, sevi pilnveidoju gan fiziski, gan morāli. Atgriežoties atkal trasē, darīšu visu, kas manos spēkos. Šajā sezonā vēlos pārbaudīt gan savas spējas, gan jauno braucēju profesionalitātes līmeni. Ļoti ceru, ka mana konkurence trasē būs papildus stimuls jauno braucēju veselīgai cīņai un attīstībai.

Startēšu ar to pašu BMW E30, ar ko iepriekš. Principā nekādi grandiozi tehniskie automašīnas uzlabojumi nav veikti.

Ja kopumā par autošosejas disciplīnu, tad mani šeit vilina tā saucamā inteliģentā konkurence. Tāpat autošosejas sacensības ir lielisks veids adrenalīna lādiņam un brīvā laika pavadīšanai ."

Andrejs Paupers: „Dalība Dzintara Volgas 2010. kausa izcīņā atnāca tikpat spontāni, kā ideja, ka es šajā kausa izcīņā varētu piedalīties. Sanāca tā, ka pērn ap Jāņiem iegādājos Volgu, bet jau septembrī biju uz starta līnijas un uzvarēju. Auto sagatavot nebija grūti, turklāt tas paveicams ar salīdzinoši nelieliem materiālajiem ieguldījumiem, tomēr nekas nevar atsvērt to gandarījumu un prieku, izbraucot trasē. Man pašam dalība Dzintara Volgā bija kā bērnības sapņa piepildījums. Vēl puika būdams no tribīnēm skatoties padomju laika Dzintara Volgas sacensības, mēdzu aizvērt acis un gara acīm iedomāties, kā būtu, ja es kādā no tiem sporta auto sēdētu, kā man klasesbiedrenes uzgavilētu no tribīnēm... (smejas).

Manuprāt, Dzintara Volgas ideja ir apsveicama iniciatīva un kausa izcīņai būtu jau nākamgad jāpāraug Latvijas čempionāta statusā. Cik zinu, 1.posmā uz starta stāsies divpadsmit auto, bet darbnīcās vēl top vismaz seši auto! Tas nozīmē, ka šī tautā iemīlētā sacensība varētu no jauna iesakņoties uz ilgu palikšanu!"

Pasākuma programma:

„Latvian Drift Cup" 1.posms, Nakts Drifts 2011. gada 30.aprīlis sākums 18:00. ieeja skatītājiem no 17:00.
Auto šosejas sezonas atklāšana- Baltijas čempionāta 1.posms, Latvijas čempionāta 1.posms, Igaunijas čempionāta 1.posms un Dzintara Volgas 1.sērija, 2011.gada 1.maijs, sākums 13:30. Ieeja skatītājiem jau no 11:00.

Biļetes un to iegāde pasākumu dienā :
Biļete uz Driftu- 5 Ls;
Biļete uz Autošoseja +Dzintara Volgu- 5 Ls;
Kompleksā biļete uz abām pasākuma dienām- tikai 8 Ls;
Dalībnieku parka biļete driftā 7 Ls;
Dalībnieku parka biļete auto šosejā 7 Ls.

*Bērniem no 10 g.v. līdz 16 g.v. ieeja uz vienu dienas pasākumu 3 Ls. Bērniem līdz 9.g.v. ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV