Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ielu kultūras kari – „Ghetto Games" – sāksies 13. maijā

Renārs Buivids, 02.05.2011. 14:11

Biedrība „Streetbasket" šovasar piedāvās ielu kultūras karus – „Ghetto Games" gan Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā", gan citviet Latvijā. „Ghetto Games" – ne tikai „Ghetto Basket" ielu basketbols, bet arī ielu futbols, vingrošana, dejas, ekstrēmie sporta veidi. Vasaras atklāšanas sprādziens 13. maijā Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā".
Ielu kultūras kari – „Ghetto Games" – sāksies 13. maijā

„Ghetto Basket" divu vasaru laikā nešaubīgi kļuvis par populārāko un masveidīgāko ielu basketbola turnīru sēriju Latvijā, bet šovasar „Streetbasket" kopā ar sadarbības partneriem spers nākamo soli ielu kultūras dzīves krāšņuma vairošanā. Jau no 13. maija katru trešdienu un ceturtdienu, kā arī dažreiz brīvdienās ne tikai ierastais ielu basketbols.

„Grīziņkalna skeitparkā" šajā pavasarī aizsākta lielā rekonstrukcija, kuras rezultātā tika pārbūvēts skeitparks, kur turpmāk noritēs regulāras sacensības skeitbordā, „inline" skrituļslidošanā, BMX. Īpaša sacensību vieta taps arī velotriāla „Ghetto Speedrace" mačiem. Līdzās ekstrēmistiem turpmāk atjaunotajā nojumē regulāri trenēsies un sacensībās startēs meistarīgie un vēl topošie ielu dejotāji. Turklāt, ikvienam dejot gribētājam būs iespēja ik nedēļu nākt un mācīties pie profesionāliem ielu dejotājiem. Apmācības notiks bez maksas.

Grīziņkalna skeitparkā taps pirmais modernais ielu vingrošanas sporta laukums Rīgā. Sadarbībā ar Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību tieši Grīziņkalnā notiks šīs vasaras nozīmīgākās sacensības – ne tikai Rīgas un Latvijas čempionāti, bet arī 27. un 28. augustā - vēsturē pirmais „Ghetto Workout" pasaules čempionāts ar daudzu valstu atlētu līdzdalību.

Pirms nepilniem diviem gadiem pirmos soļus spēra „Ghetto Basket" turnīri, bet šovasar katru trešdienu, sākot no 18. maija, „Grīziņkalna skeitparkā" uz asfalta notiks „Ghetto Football" sacensības – trīs pret trīs ar sētiņām ierobežotā laukumā un nelieliem vārtiem.

„Ghetto Games" sezonas atklāšanas pasākumā 13. maijā vasaras pirmais „Ghetto Basket", Rīgas čempionāts ielu vingrošanā, ielu deju un ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumi. „Ghetto Basket" turnīri arī šogad ne tikai Rīgā, bet arī daudzviet Latvijā. Jau 14. maijā „Ghetto Basket" būs ciemos Skrundā.

„Ghetto Games" organizē biedrība „Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

„Ghetto Games" atbalsta: Latvijas Universitāte, „TIO", „Adidas", „Sport2000", „Quiksilver", „Parbmx.com", „Taktika.lv", „Capital", tipogrāfija „McĀbols", „Mārtiņa Beķereja", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs „Ventspils", Skrundas novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils sporta centrs, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Rēzeknes pilsētas dome, Alūksnes novada dome.

Oficiālā informācija: „Ghettogames.lv" un „Draugiem.lv/ghettogames".

Informatīvi atbalsta: „Diena", „Čas", „Subbota", „Tvnet.lv", „European Hit radio", „Draugiem.lv", „Novonews", „JCDecaux", LTV7, „Sportacentrs.com", „Skeitparki.lv", žurnāls „Sports", „Skeitparki.lv".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV