Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas frisbijisti izcīna zeltu un sudrabu Lietuvā

Dainis Jakovels, 03.05.2011. 12:39

Nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Zarasai notikušajā starptautiskajā frisbija turnīrā "Zaraza" pirmo vietu atklātajā grupā izcīnīja Latvijas izlases kandidātu otrā komanda, ceturto vietu - Latvijas izlases kandidātu pirmā komanda, jauktajā grupā pirmo vietu - komanda "Night Lights", otro vietu - komanda "UD Mix". Turnīra astoņu gadu ilgajā vēsturē šis bija Latvijas komandām veiksmīgākais gads.
Latvijas frisbijisti izcīna zeltu un sudrabu Lietuvā

Atklātā grupa

Atklātajā grupā savā starpā sacentās 7 komandas - 2 no Latvijas un 5 no Lietuvas. Komandas sākumā izspēlēja apļa spēles, pēc kurām notika spēles par vietām.

Komandas no Latvijas bija veidotas no izlases, kura augusta sākumā piedalīsies Eiropas Frisbija čempionātā Mariborā, kandidātiem. Izlases treneri šo turnīru bija izvirzījuši kā vienu no galvenajiem pieturas punktiem spēlētāju atlasei.
Turnīra atklāšanas spēlē Latvijas izlases kandidātu otrā komanda ("LAT2") spēkojās ar vienu no spēcīgākajām lietuviešu komandām "Vorai". Diemžēl spēles sākumā iegūtais pārsvars tika pazaudēts un piedzīvots sāpīgs, bet, kā vēlāk izrādījās pamācošs, zaudējums.

Nākošajā spēlē tikās abas Latvijas komandas. Skaidrs bija, ka ikviens no spēlētājiem ir gatavs atdot visu šai spēlē, jo jācīnās par vietu izlases sastāvā. Iespējams tieši tāpēc šī izvērtās par vienu no spraigākajām spēlēm visā turnīrā. Sākums labāk padevās "LAT2", tomēr beigās "LAT1" piespieda pretiniekus kļūdīties un, spēlei nonākot finiša taisnē, rezultāta tablo vēstīja 8:8, spēle līdz 9 punktiem. Pēdējo punktu ar uzbrukumu iesāka "LAT1". Mierīgi nonākot līdz punktu gūšanas zonai, gaisā izlidoja riskanta piespēle un divu kluba biedru duelī pārāks tomēr izrādījās "LAT1" pārstāvis.

Turpinājumā "LAT2", spēlējot mierīgi un nosvērti, svinēja uzvaras pār lietuviešu "Zepps" un "Taškas".

Turnīra otrajā dienā bija redzams tas, cik ļoti "LAT2" ir auguši ar katru spēli un bez iebildumiem tika pārspētas lietuviešu komandas "Skraidantys Drambliai" un "BS". Līdz ar to nodrošināta otrā vieta apļa spēlēs un tikšanās finālā ar pirmās spēles pretinieku "Vorai".

Savukārt, netiekot galā ar komandas "BS" īsajām un ātrajām piespēlēm, negaidītu zaudējumu piedzīvoja "LAT1", kas būtība liedza iespēju cīnīties par zelta medaļām. Turnīra otrajā dienā atkal negaidīti zaudēts turnīra organizatoriem "Taškas", bet pārspēti Viļņas "Zepps". Sausais atlikums tāds, ka, apļa spēlēs paliekot ceturtajā vietā, jāspēlē par trešo vietu ar tiem pašiem "Zepps".

Cīņā par trešo vietu lietuvieši jau bija atkoduši "LAT1" vājo vietu - spēle pret zonas aizsardzību. Nekautrējoties izmantot to, lietuvieši burtiski pārbrauci pāri "LAT1" un revanšējās par zaudējumu apļa spēlēs.

Fināls iesākās ar "LAT2" pārsvaru - latviešiem veiksmīgi izvēršot savu tālo spēli izdevās gūt pāris punktu pārsvaru. Tomēr lietuvieši nekur tālu neļāva atrauties, gaidot kādu kļūdu, ko varētu izmantot rezultāta starpības samazināšanai. Kļūdu viņi tā arī nesagaidīja. Gluži otrādi - latvieši piespieda kļūdīties "Vorai" un aizvien palielināja pārsvaru. Lai gan lietuvieši nepadevās līdz pat pēdējam spēles punktam, "LAT2" svinēja pārliecinošu uzvaru revanšējoties arī par piedzīvoto zaudējumu atklāšanas spēlē.

Jauktā grupa

Jauktajā grupā, kur uz laukuma jābūt gan sievietēm, gan vīriešiem, Latviju pārstāvēja divas komandas, kuru kodolu veidoja kluba "Ultimate Decision" spēlētāji, piepulcinot spēlētājus no Ogres, Ventspils un Salaspils frisbija klubiem.

Apļa spēlēs abas latviešu komandas bez ierunām pieveica visas Lietuvas pārstāves, tādējādi nonākot finālā. Pirmajā savstarpējā spēlē pārliecinošu uzvaru bija svinējusi komanda "Night Lights". Iespējams šī iemesla dēļ "nakts gaisminieki" uzsākot finālspēli bija mazliet atslābuši, bet "UD Mix" tajā devās ar sakostiem zobiem un vēlmi atdarīt apļa spēles pāridarījumu. Spēles iesākās līdzīgi, bet turpinājumā lielisks izrāviens padevās "UD Mix". Tas pamodināja un sagrupēja "Night Lights" spēkus, un tika uzsākta agresīva ofensīva, kas pie laika beigu signāla uz rezultāta tablo ļāva rādīt 8:8, spēle līdz 10. Vairākkārt mainoties uzbrūkošajai komandai, divus pēdējos punktus tomēr izdevās iegūt "Night Lights", kas, pēc nervus kutinoša spēles sākuma, varēja baudīt saldo uzvaras garšu.

Spēles gars

Kā jau ierasts visa turnīra garumā komandas vērtēja pretinieku "Spēles garu", kas nosaka godīgas un džentelmeniskas spēles principus. Jauktajā grupā "Spēles gara" balvu ieguva iepriekšējā gada čempioni lietuviešu "Bublicious". Liels bija visu pārsteigums, kad par atklātās grupas "Spēles gara" balvas ieguvējiem tika nosaukti "LAT2". Tas ļauj viņus saukt par patiesiem čempioniem, jo ne vien izcīnīta pirmā vieta, bet citu komandu vērtējumā tas izdarīts spēlējot godīgi un tīri.
Vairāk par frisbiju un tuvākajiem frisbija notikumiem tepat Latvijā - www.frisbee.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV