Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Svētdien Zilākalnā folkreiss par brīvu

Viesturs Saukāns, 05.05.2011. 14:48

Svētdien, 8. maijā pl.11:00 startēs LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņa, kas būs arī Vidzemes kausa ieskaites posms. Ar sacīksti Zilākalna autotrasē pie Valmieras sākas 2011. gada Latvijas folkreisa vasaras sezona. Uz starta gandrīz 30 folkreisa dalībnieku, kā arī vairākas autokrosa kausa izcīņas automašīnas. Skatītājiem pasākumā ieeja bez maksas.
Svētdien Zilākalnā folkreiss par brīvu

2011. gada vasaras sezonā Latvijas folkreisam paredzētas 11 sacīkstes. Piecas no tām tiks vērtētas valsts centrālā seriāla ieskaitē – Vasaras kausā. Pārējie posmi būs reģionu seriālu sacensības. Sportistu stratēģijas kalendāra ziņā ir atšķirīgas: dažs koncentrējas tikai Vasaras kausam, dažs – savam reģionam, bet vēl cits gatavs startēt visur, kur vien notiek braukšana!

Svētdien, savukārt, LAF autosporta apritē atgriežas savulaik leģendārā Zilākalna autotrase, kurā aizvadītas vienas no brīvās Latvijas skaistākajām autokrosa sacensībām. Savulaik Oļģerta Vērmaņa izveidotajā trasē šobrīd darbojas Rencēnu Autokluba komanda, kura uzticējusi folkreisa sacīksti rīkot vienam no folkreisa braucējiem un entuziastiem Robertam Plūmem. Trase pirms sacīkstes ir lieliskā stāvoklī un folkreisa šovs būs gatavs sākties

LAF Folkreisa Vasaras kausam pieteikušies 28 dalībnieki, taču iespējams, laikā līdz sacensību dienai pieteikumu skaits var papildināties, jo pēdējā brīdī vēlmi startēt izteikuši pāris jauni dalībnieki. Šobrīd visu iespējamo, lai tiktu uz starta, dara slavenais kartinga braucējs Henrijs Grūbe.

Folkreisa favorīti kopš ziemas sezonas cītīgi trin kaujas zobenus – pārbūvētas un uzlabotas sacensību automašīnas. Valmierā galvenais favorīts būs Ziemas kausa ieguvējs Jānis Nikels (Strenči, FlyZone/Folkreisa Fabrika), kurš gan vēl līdz pēdējam brīdim strādās pie tehnikas sagatavošanas. Ļoti iespējams, Folkreisa Vasaras kausu līderu vidū sāks Jāņa komandas biedrs Mareks Dainis (Jūdaži), kurš bija ātrs jau ziemas sezonā, taču labu kopvērtējuma pozīciju iznīcināja tehnikas defekti. VW Golf III automašīna piedzīvojusi uzlabojumus, tāpēc sportists cer, ka gan viņš, gan FlyZone/Folkreisa Fabrikas komanda varēs cīnīties par uzvaru.

Tomēr „oranžmelnie" nebūs vienīgie, kas cīnīsies par pjedestālu. Tehnikas gatavošanas process norisinās Raunas Bruģakmens komandā – ja tas būs veiksmīgs, tad favorītu pulkā būs gan Artūrs Vecgailis (Rauna), gan Mārtiņš Lapsa (Katlakalns). Savukārt ziemas sezonā sevi lieliski pierādīja folkreisa iesācēji Agris Kalvišs (Allaži, ASAKA Racing) un Edgars Janelsiņš (Allaži, ASAKA Racing) – abiem startējot ar vienu auto kāds tomēr var pārsteigt ar labu rezultātu. Kā ierasts, vasaras sezonas tumšie zirdziņi būs Ermīns Vācietis (Rīga, Štīm Rally Team), Agris Bahmanis (Rīga, Štīm Rally Team) un Raivis Riekstiņš (Turkalne).

Šogad ļoti principiāla būs cīņa Junioru kausā. Pirmkārt, vairāki šīs ieskaites dalībnieki – Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V), Rihards Dainis (Jūdaži, FlyZone/Folkreisa Fabrika) – uzsākuši cīņu O!Kartes Autosporta Akadēmijā, tāpēc katrs no viņiem vēlēsies būs labākais ne tikai trasē, bet arī ārpus tās. Savukārt savi principi arī Evijai Vītolai (Carnikava, Autocross.lv Folkreisa komanda) – viņa uzsāk pēdējo sezonu Junioru ieskaitē (ceturtdien, 5. maijā Evija sasniedz 21 gada vecumu, kas nozīmē, ka šis ir pēdējais gads junioru kaujās), tāpēc viņa centīsies aiziet no jauniešu pulka ar skaļu durvju aizciršanu! Vītolai Zilākalnā vēl viens principiāls uzdevums: uz starta savā pirmajā sacīkstē stāsies vēl viena dāma – Liene Āboliņa!

Arī junioru cīņā debitants – cēsinieks Rūdolfs Bogens.

Šovasar aktivizējusies komandu ieskaite. Pieteiktas septiņas komandas, turklāt sezonas laikā to kļūs vēl vairāk. Favorīte – Ziemas kausa uzvarētāja FlyZone/Folkreisa Fabrika (Nikels, M. Dainis, R. Dainis), taču tai būs smagi jācīnās ar ziemas vicelīderiem Štīm Rally Team (Vācietis, Bahmanis). Sezonas gaitā spēcīgākas kļūs gan jaunā ASAKA Racing (Janelsiņš, Kalvišs), gan ziemas bronzas medaļniece SK Vecpils (Džeriņš, Uldis Maskalāns) – pirmajā posmā tās vēl nebūs optimālajā tehniskajā un sportiskajā sastāvā.

Uz junioru spēkiem balstītā Autocross.lv Folkreisa komanda var izrādīties intrigas veidotāja – ar spēcīgajiem junioriem Ēķi un Vītolu, kā arī Jāni Matulēnu sastāvā komanda centīsies sasniegt kopvērtējuma pjedestāla pozīciju, kura pēdējā brīdī tika zaudēta ziemas sezonā. Pēc sarežģītas ziemas sezonas spēcīgākai vajadzētu būt siguldiešu Normunda Tūtara, Guntara un Ivo Gabrānu Kavita V vienībai. Savukārt debiju ar brāļiem Andri un Jāni Batariem, kā arī Lieni Āboliņu sastāvā piedzīvos vienība Starta Laiks.

Sacensību rīkotāji parūpējušies, lai Folkreiss nokļūtu tuvāk tautai arī skatītāju ziņā – ieeja svētdienas pasākumā bez maksas!

Foto: Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV