Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Apē notiks „Vaidavas kauss" motokrosā

Biedrība „Adrenalin.lv", 12.05.2011. 10:04

Šajā nedēļas nogalē, 14. un 15.maijā Apē jau 38.reizi notiks leģendārais „Vaidavas kauss" motokrosā, kas norisināsies kopā ar Latvijas čempionāta motokrosā otro posmu. „Vaidavas kauss" ir vienas no leģendārākajām motokrosa sacensībām Baltijā, kuras, kā ierasts, pulcē vienkopus labākos Baltijas valstu sportistus, un izņēmums nebūs arī šis gads.
Apē notiks „Vaidavas kauss" motokrosā

Ņemot vērā, ka vienlaikus notiks gan „Vaidavas kausa" izcīņa, gan arī Latvijas čempionāts, šogad sacensību formāts būs nedaudz mainīts, proti, šie motokrosa svētki notiks divu dienu garumā. Sestdienā startēs bērnu un jauniešu klases, kā arī iesācēju, hobby un blakusvāģu klases, taču svētdien trasē dosies paši meistarīgākie motosportisti, t.sk,. karaliskā MX1 un MX2 klase. Svētdien norisināsies sacensības arī kvadriciklu un Mini MX klasē, kur viens no favorītiem ir vietējās publikas mīlulis Raivis Levans, kurš vienlaikus startē arī MX1 klasē. Arī šogad trasē redzēsim vienu no atraktīvākajiem motokrosa „saldajiem ēdieniem" – „Zelta mopēds" sacensības, uz kurām noteikti ieradīsies ļoti kupls pārstāvju pulks no Igaunijas.

Kā informē sacensību organizatori, arī šogad gan sportistiem, gan arī skatītājiem ir sarūpētas dažādas vērtīgas balvas. Jau tradicionāli loterijā laimīgo ieejas biļešu īpašniekus gaidīs balvas no „Husqvarna" un „Anttila".

Atskatoties uz pirmo Latvijas čempionāta posmu, kas notika Lieldienās Aizputē Misiņkalna trasē, tad šobrīd aktuālākais jautājums ir par to, kurš sportists MX1 klasē spēs parādīt augstvērtīgāko sniegumu. Arī šogad viens no galvenajiem Latvijas čempiona titula tīkotājiem ir jaunais Niks Apfelbaums, kurš arī pēc aizvadītā pirmā posma ir kopvērtējuma līderis un pēc sacensībā neslēpa, ka viņa mērķis ir uzvarēt katrās posmā. Noteikti ar šādu Nika Apfelbauma piedāvāto scenāriju nebūs apmierināts ne Toms Macuks, ne Dāvis Ivanovs, ne Lauris Freibergs, ne brāļi Justi, ne arī Vitautas Bučas no Lietuvas, kurš arī šajā ziemas starpsezonā ir ļoti labi pastrādājis un ir viens no potenciālajiem līderiem MX1 klasē visās Baltijas sacensībās, kurās viņš piedalās. Šajos sportistu mikrodueļos iesaistīsies allaž spēcīgie Igaunijas sportisti, kuri Apē solās ierasties kuplā skaitā, kā arī spēcīgi sportisti no austrumu kaimiņu valstīm – gan Krievijas, gan arī Baltkrievijas.

Kā informē organizatori, sagaidāms, ka 38. „Vaidavas Kauss" un Latvijas čempionāta posmā tiks uzstādīts neoficiāls dalībnieku rekordskaits vienās motokrosa sacensībās. Organizatori plāno, ka minētajā nedēļas nogalē Apes moto trasē sacensībās varētu ņemt dalību vairāk kā 400 sportisti.

Motokrosa sezona sāk uzņemt savus apgriezienus, kas nozīmē, ka arī sportisti ar katrām nākamajām sacensībām uzlabo savu kondīciju un sacensības kļūst aizvien saistošākas un sportiskām intrigām piepildītākas.

Sestdienas vakarā Apes tautas namā notiks atpūtas vakars - motoballe.

Plašāka informācija un sacensību nolikumi atrodami mājas lapās www.vaidavaskauss.lv, www.zeltamopeds.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV