Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vaidavas kausu izcīna Augusts Justs

Biedrība „Adrenalin.lv", 16.05.2011. 14:01

Divu dienu garumā Apē notika tradīcijām bagātais „Vaidavas kauss", kas norisinājās vienlaikus ar Latvijas čempionāta motokrosā otro posmu, kur prestižajā MX1 klasē uzvarēja pasaules čempionāta dalībnieks Augusts Justs.
Vaidavas kausu izcīna Augusts Justs

Neskatoties uz to, ka pirms divām nedēļām Augusts Justs Vācijas atklātā čempionāta laikā guva nopietnas traumas, viņš tomēr spēja atgriezties trasē jau šajā nedēļas nogalē un cīņā ar Lauri Freibergu un lietuvieti Vitautas Bučas izcīnīt skaistu uzvaru. „Pirmā brauciena vadību sākumā uzņēmās Lauris Freibergs un viņš bija ļoti ātrs, taču spēju turēt līdzi viņa piedāvātajam tempam un vienlaikus „nošpikot" ātrākās trajektorijas, kuras izmantoja Lauris, un pēc tam tās arī izmantoju, lai apsteigtu Lauri. Otrā brauciena startu izcēla Toms Macuks, kurš braucienu uzsāka ļoti straujā tempā. Brauciena sākumā mēģināju izrādīt Tomam konkurenci, taču šobrīd pēc traumas vēl neesmu tādā fiziskā kondīcijā, lai parādītu labāko sniegumu, līdz ar to arī nespēju „apdraudēt" Toma pirmo vietu. Nopietnu spiedienu uz manu otro vietu izdarīja lietuvietis Vitautas Bučas, pat nācās riskēt vairākās trases sekcijās, taču tas atmaksājās – „Vaidavas kauss" ir mans," tā interesanto cīņu komentē MX1 klases uzvarētājs Augusts Justs.

Šis posms ienesa arī korekcijas Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, jo „Vaidavas kausā" veselības problēmu (iespējams, vīruss – aut.) dēļ izlēma nepiedalīties pirmā posma uzvarētājs, pagājušā gada Latvijas MX1 klases čempions Niks Apfelbaums, kā arī otrajā braucienā tehniska ķibele piemeklēja vēl vienu Latvijas motokrosa flagmani Lauri Freibergu, kas piespieda Lauri no tālākās cīņas izstāties. MX1 klases kopvērtējumā pirmais Augusts Justs, otrais Toms Macuks, trešais lietuvietis Vitautas Bučas.

MX2 klasē dominēja mūsu igauņu kaimiņš Priit Ratsep, kurš pārliecinoši uzvarēja gan kvalifikācijas braucienu, gan arī abus finālbraucienus. „Sen nebiju startējis tik patīkamā trasē – ideāls reljefs, perfekts segums, ideāli sagatavota trase – viss augstākajā līmenī. Braucot uz šīm sacensībām, biju domājis, ka būs lielāka konkurence cīņā par pirmo vietu, vēl jo vairāk, kad no rīta dalībnieku pulkā ieraudzīju Robertu Justu, taču diemžēl viņš jau kvalifikācijā guva traumu un mums neizdevās trasē paspēkoties. Esmu ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru," komentē MX2 klases uzvarētājs Priit Ratsep. Otro vietu izcīnīja Jānis Kārkliņš, trešais Vjačeslav Golovkin no Krievijas.

Tieši tāpat kā MX1 klasē, lielisku cīņu trasē demonstrēja Kvadri Open klases sportisti Kārlis Meldrājs un Edgars Meņģelis, kuri šo sacensību aizvadīja ļoti labā līmenī un saviem pieredzējušajiem konkurentiem neatstāja nekādas cerības uz pjedestāla diviem augstākajiem pakāpieniem. „Šī nedēļas nogale man izvērtās visai interesanta – sestdien pievīla tehnika un nevarēju startēt Kvadri Iesācēju klasē, taču šodien izdevās viss kā plānots un interesantā cīņā ar Edgaru izdevās izcīnīt uzvaru," tā Kvadri Open klases uzvarētājs Kārlis Meldrājs. Otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Edgars Meņģelis, trešais Mikus Neško.

Saldais ēdiens šajās sacensībās, kā jau ierasts „Vaidavas kausa" sacensībās, bija „Zelta mopēda" ekstravagantās cīņas, kurās nepārspējama palika Karro dinastija – ar Latvijas ātrākā solo motokrosa braucēja Matīsa Karro tēvu Aināru Karro priekšgalā. Ainārs startēja gan „Standarta mopēdu" klasē, gan arī „Sporta mopēdu" klasē. Standartu mopēdu klasē nekādas izredzes konkurentiem neatstāja Ainārs, kuram uzvara arī pirmā brauciena Sporta klasē, taču tikai neliela neveiksme viņam liedza kāpt arī šajā klasē uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena un nācās samierināties ar otro vietu kopvērtējumā. Sporta klasē uzvaru izcīnīja Dagnis Skurulis un 2 ātrumu klasē – Agris Supe. Jāpiemin, ka Ainārs Karro startēja arī Mini MX klasē, kurā izcīnīja astoto vietu, taču viņa dēls Emīls Karro šajā klasē izcīnīja augsto otro vietu, uzvarēja igaunis Henri Remma.

Senioru vērtējumā uzvaru izcīnīja Saulius Stankus no Lietuvas, savukārt veterānu vērtējumā nepārspēts palika Atis Alžāns, un ātrākā dāma Apē bija Samanta Josta.

Visus rezultātus skatīt šeit: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=655933

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV