Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vasaras sezona uzņem apgriezienus

Kaspars Lakševics, 24.05.2011. 10:23

Futbola turnīru asociācija (FTA) šajā vasarā, kā ierasts, rīko četrus turnīrus. Divi no tiem jau sākušies, bet vēl diviem – Latvijas čempionātam pludmales futbolā un telpu futbola turnīram – starts tiks dots maija beigās.

Bez jau nosauktajiem FTA šovasar organizē arī Rīgas futbola čempionātu, kas reizē ir Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības, un minifutbola turnīru.

Kā pirmais startēja tieši minifutbola turnīrs, kurā komandas aizvadījušas jau divas spēļu kārtas. Pēc tām vadībā izvirzījušās „Wood Brothers", „Latvijas finieris", „Rio Lukss", „Sportima-Nikars", „Elme mettal" un „Rīnūži-Strong" vienības. Sacensību reglaments paredz, ka vispirms visas 24(!) komandas aizvadīs septiņas kārtas pēc t.s. Šveices sistēmas, bet pēc tam dalīsies trijās līgās pēc spēku samēra, noskaidrojot uzvarētājus un medaļniekus katrā no līgām. Atsevišķi notiks kausa izcīņa. Visas spēles notiks SK „Arkādija" un „Ķeizarmežs" stadionos.

Rīgas futbola čempionāts sākās 18.maijā, kad RFS savā laukumā ar 3:1 pieveica „JDFS Alberts", bet Latvijas Universitātes vienība izbraukumā ar 2:0 pārspēja „Dinamo Mārupe". Divas dienas vēlāk FK „Ogre" savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Rīnūžu komandu. Pavisam Rīgas čempionātā šosezon piedalās 11 vienības no Rīgas un tās apkārtnes, no kurām divas – RFS un Latvijas Universitātes – komandas startē ārpus konkurences.

Latvijas pludmales futbola čempionāts, kurā šovasar piedalīsies desmit vienības, sāksies 28.maijā. Finansiālu iemeslu dēļ nepiedalīsies pērnā gada bronzas medaļu ieguvēji „Ludza", taču komandas spēlētāji sev ātri vien atrada vietu citās vienībās, kā, piemēram, „Skonto" un „Kreiss". Kā vieni, tā otri, tāpat arī pašreizējie čempioni „Dinamo Lat" un vicečempioni RTU pieskaitāmi galvenajiem favorītiem, kam konkurenci centīsies sastādīt VBFK, „TUC/FTA", „Honda", FC „Raita", FC „Fan" un „Jaunais dinamietis" vienības.

Līdzīgi kā pērn, čempionāts tiks aizvadīts pēc sabraukuma posma principa. Pirmais posms notiks FTA pludmales futbola laukumā „Ķeizarmeža" sporta kompleksā, Rīgā, spēļu sākums pulksten 10:30.

Notiks arī Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Tās norise paredzēta 6. un 7.augustā Ventspilī, pilsētas svētku ietvaros.

Visbeidzot, 30.maijā sāksies FTA organizētais vasaras telpu futbola turnīrs. Tajā piedalīsies 14 komandas, kas vispirms aizvadīs septiņas kārtas pēc Šveices sistēmas, bet pēc tam dalīsies divās līgās – Augstākajā un Pirmajā – pēc spēku samēru. Visas telpu futbola turnīra spēles notiks Rīgas olimpiskajā sporta centrā.

Vairāk informācijas meklējiet turnīru mājas lapās:
Latvijas pludmales futbola čempionāts: http://fta.lv/beach,
Rīgas futbola čempionāts: http://fta.lv/rigasfutbols,
telpu futbola turnīrs: http://fta.lv/adidas,
minifutbola turnīrs: http://fta.lv/triobet.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV