Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Šodien Igaunijā tiks atklāta regate jauniešiem

Laine Cekule, 27.05.2011. 09:16

No 27. līdz 29.maijam Igaunijā, Sāremā notiks Sāremas Jūras sporta asociācijas regate (Saaremaa Merispordi Seltsi regatta 2011), kurā piedalīsies ap 100 jaunajiem burātājiem no Latvijas un Igaunijas.

Sāremas Jūras sporta asociācijas regate ir ne tikai projekta „Young Sailors" burāšanas sezonas atklāšanas regate, bet arī pirmās sacensības „Olimpiskā burāšanas kausa 2011" ietvaros. Regatē piedalīsies sportisti no Pērnavas, Sāremā salas un Rīgas, kuri spēkiem mērosies tādās jahtu klasēs, kā Optimist, Zoom8, Laser 4.7 un Laser Radial. Šīs sacensības jaunajiem burātājiem būs nopietns pārbaudījums 3 dienu garumā.

Regates laikā jaunajiem sportistiem vairākas reizes būs jāgatavojas startam, jo katrā regates dienā ir ieplānotas vismaz 2, bet ne vairāk kā 4 sacensības katrai no jahtu klasēm. Savukārt kopumā sacensību sērijai plānots būt ne vairāk kā 7 sacensību garai katrai no jahtu klasēm.

Neskatoties uz to, ka būs ilgas un nopietnas sacensības, laika apstākļi jaunos sportistus lutinās ar pietiekami stipru vēju, kas daudziem būs labs sabiedrotais cīņā par uzvaru. Pateicoties tam, regate solās būt gana saspringta, interesanta un ātra.

Jau šodien ap pusdienlaiku notiks regates atklāšana, pēc kuras visi burātāji stāsies uz starta līnijas savās pirmajās sacensībās no visas regates sacensību sērijas. Sestdien un svētdien cīņu par uzvaru burātāji sāks ap plkst.12.00 un 11.00, bet šodien – ap plkst. 16.00.

Ar šo regati projekts „Young Sailors" atklāj jauno burāšanas sezonu, kurā ir ieplānotas vairākas regates, burāšanas nometne dalībniekiem, burāšanas pasākumi, kā arī jaunu dalībnieku piesaistīšana šim sporta veidam. Projekts ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projektu kopīgi īsteno biedrība "Latvijas LASER klases asociācija", biedrība „Latvijas burāšanas federācija", Sāremā Jūras sporta asociācija un Pērnavas jahtklubs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV