Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Usmas ezera ūdeņos sastapsies Latvijas čempionāta un Mediju regates II dalībnieki

Ģirts Avotiņš, 27.05.2011. 12:43

No 27. līdz 29. maijam Usmas ezerā norisināsts 2011. gada Latvijas atklātais čempionāts Mikro un Topcat klasēs. Reizē ar šīm sacensībām sportiskākie mediju pārstāvji piedalīsies atraktīvākajā gada notikumā burāšanā – Mediju regatē II.
Usmas ezera ūdeņos sastapsies Latvijas čempionāta un Mediju regates II dalībnieki

Latvijas atklātais čempionāts Mikro un Topcat klasēs

 

Mikro klase ir viena no visattīstītākajām jahtu klasēm Latvijā. Gatavojoties šī gada vērienīgākajam notikumam burāšanā – HansaWorld 35. pasaules čempionātam Mikro klasē augustā, uz atklāto Latvijas čempionātu ieradušies arī burātāji no Krievijas un Polijas, lai savlaicīgi iepazītu Usmas ezera ūdeņus un mainīgos vējus.

Sacensības par Latvijas burāšanas čempionu tituliem sāksies jau 27. maija pusdienlaikā ar startu pulksten 13:00 un noslēgsies 29. maijā. Šobrīd savu dalību ir apstiprinājušas 13 Mikro klases jahtu un 3 Topcat katamarānu komandas. Metereologi šajā nedēļas nogalē sola stipru vēju, tādēļ paredzams, ka čempionāts būs spraigs un interesants.

Mediju regate II

Pagājušā gada Latvijas Mikro klases čempionāta ietvaros tikai aizsākta Mediju regates tradīcija, kas jau toreiz daudzus mediju pārstāvjus «inficēja» ar burāšanu. Attiecīgi šogad čempionāta organizatori jau laicīgi, sezonas sākumā, aicina mediju pārstāvjus ietērpties ūdensnecaurlaidīgos tērpos, lai piedalītos burāšanas sacensībās pieredzējušu jahtu kapteiņu pavadībā. Pēc finiša pasākuma atbalstītāji Riga Spirits & Wines Outlet un Musuc Bag ir sagatavojuši papildu pārbaudījumus.

Mediju regate II noslēgsies ar burāšanas etiķetes cienīgu ballīti Usmas jahtkluba zālē. Līdz šodienai pāsākumam, kas sāksies 27. maija pēcpusdienā pulksten 16, savu dalību ir pieteikušas astoņas komandas.

Latvijas atklāto čempionātu Mikro un Topcat klasēs organizē Latvijas Mikro klases asociācija, Latvijas Zēģelētāju savienība, Usmas jahtklubs un PR un mediju aģentūra «GA's», kā arī piedalās atbalstītāji: Riga Spirits & Wines Outlet un Musuc Bag.

Papildu informāciju iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV