Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Gūti labi rezultāti regatē jauniešiem Igaunijā

Laine Cekule, 30.05.2011. 13:02

Svētdien, 29.maijā, Saremā, Igaunijā noslēdzās Sāremas Jūras sporta asociācijas regate „Saaremaa Merispordi Seltsi regata 2011", kur Latvijas jaunie sportisti guva labus rezultātus. Šī regate tika organizēta projekta „Young Sailors" („Jaunie burātāji") ietvaros.
Gūti labi rezultāti regatē jauniešiem Igaunijā

„Saaremaa Merispordi Seltsi regata 2011" regate laikā no 27. līdz 29.maijam pulcēja vienuviet vairāk kā 100 jaunos burātajus, kuri startēja sacensībās vairākās jahtu klasēs - Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, RSX un Techno 293. Sacensībās piedalījās jaunieši, kas dzimuši sākot ar 1993.gadu, un uzvarētājs tika noskaidrots, sacenšoties dažādās akvatorijās un garās distancēs.

Regates svinīga atklāšanas cermonija notika 27.maijā, kurā ievada runu teica Sāremā jahtkluba komandors Hiet Margus, sveicot visus Romasārē, veltot uzslavas vārdus projektam „Young Sailors" un vēlot veiksmi sacensībās jaunajiem burātājiem. Noslēdzoties svinīgajai atklāšanas ceremonijai, jaunie burātāji gatavojās regates startam atklātā jūrā. Kopumā sacensības izvērtās par grūtu uzdevumu ikvienam no dalībniekiem, jo laika apstākļi nebija jauno burātāju sabiedrotie. Sacensību laikā gaisa tempertatūra sasniedza vien +8 līdz +9 grādus, kas ir diezgan zema. Papildus aukstumam, burātājus pavadīja arī stiprs vējš un lietus, kas jaunos sportistus nogurdināja.

Bet neskatoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, trīs dienu laikā sacensību orgkomiteja spēja noorganizēt līdz 7 startiem dažādās burāšanas disciplīnās. Viss smagākās cīņas un spēcīgākā konkurence bija OPTIMIST jahtu klases burātāju vidū. Kopvērtējumā uzvarēja burātāji – zēni no Igaunijas ar sekojošu vietu sadalījumu: 1.Markus Lilienthas, 2.Juuso Roihu, 3.Uku Kuusmaa. Meiteņu konkurencē 1.vietu izcīnīja Kristina Erisalu, 2. - Marie Pihlas un 3. Helēna Rause no Latvijas. Labākais no Latvijas zēniem Herberts Miezītis izcīnīja 16.vietu.

Ziemas periodā projekta „Young Sailors" dalībnieki ir aktīvi papildinājuši savas zināšanas burāšanas mākslā, kā arī fiziskajā sagatavotībā. Arī turpmakās projekta „Young Sailors" aktivitātes, teorētiskās, praktiskās nodarbības, kā arī dažādas treniņnometnes, palīdzēs sportistiem kopīgi pilnveidoties un sasniegt labus rezultātus dažādās burāšanas disciplīnās.

Projekta „Young Sailors" mērķis ir veicināt burāšanas attīstību un pārrobežu sadarbību.Projekts „Young Sailors" ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV